Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді: 2024

Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді: 2024

1 Червня 2024
1381
1 Червня 2024
22:24

Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді: 2024

Вадим Міський
Програмний директор ГО «Детектор медіа», член Наглядової ради Суспільного мовлення
1381
До Дня захисту дітей Вадим Міський — член наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України, обраний від сфери захисту інтересів дітей та молоді — підготував підбірку нових цікавинок Суспільного мовлення для дітей та молоді.
Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді: 2024
Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді: 2024

Традиційно до Дня захисту дітей публікую підбірку топових цікавинок від Суспільного Мовлення — для дітей та молоді.

«Колайдер»: зухвала школа майбутнього. Диджитальний проєкт для підлітків у ютубі, тіктоку, інстаграмі: тут наука, попкультура, історія, блогери і недушні теми. Підлітки разом із блогерами, зірками та науковцями досліджують питання кібербезпеки, життя тварин, історії, музики й багато іншого. Проєкт створила редакція дитячого мовлення Суспільного на чолі з Юлією Дичук спільно з продакшеном pedan|buro.

«Бробакс»: ютуб-канал з оригінальними мультиками Суспільного для дітей, а також аудіоказками та адаптованими європейськими мультиками. Погляньте, який класний свіжий переклад французького Simon — мультсеріалу про маленького чарівного кролика, який випромінює всю життєствердну силу дитинства. 

Аудіоказки, записані командами «Українського радіо» та цифрових платформ НСТУ за участі зірок шоубізнесу. Якщо ви вже виросли, вам все одно буде цікаво, спробуйте! Скоро — ще більше казок зʼявиться в мобільному додатку «Suspilne Radio». 

Книжка «Хоробрі казки» авторства Вікторії Мурованої та Ірини Виговської — терапевтичні розповіді про досвід українських родин під час великої війни. Ці родини різні, як і всі ми, але кожна має свою історію життя в нових реаліях воєнного часу. В основу казок лягло дванадцять найважливіших тем: дружба, підтримка, розлука, доброта, солідарність, втрата, належність до спільноти, віра у спільну перемогу та інші. А головне, що кожна історія в цій книжці — зі щасливим завершенням. Книжку можна придбати онлайн, наприклад на сайті видавництва АССА.

«Слей шоу» — ютуб-проєкт для підлітків та молоді, який допомагає зорієнтуватися у вирі інформації, визначити кого слухати та як розібратися у темі. Ведуча Марія Тучка aka ТУЧА презентує шоу для тих, хто хоче розуміти, що відбувається і як реагувати на актуальні та обговорювані теми.

«Пласт. Український скаутинг» — трисерійний радіофільм про історію українського скаутського руху від Українського радіо та Радіо Культура, який створила Нелля Даниленко.

«Стендап» на ютубі «Першого» та на радіо «Промінь». Даємо можливість комікам-стендаперам із регіонів показати свій талант. У Києві «Промінь» звучить на 97.2 FM, також слухайте в додатку.

Нові випуски проєкту талантів «Я – віртуоз!» від Симфонічного оркестру «Українського радіо», що відкриває юних українських музикантів-інструменталістів для широкої аудиторії радіо та телебачення. Даємо першу велику медійну сцену дітям, які не виїхали і продовжують будувати своє творче майбутнє в Україні. Проєкт виходить уже шостий сезон поспіль, чим неймовірно пишаюсь! Продюсерка проєкту — Алла Шейко. За лінком — листопадовий концерт, а скоро опублікуємо вже найсвіжіший цьогорічний.

Для поціновувачів класики — «Вечірня колисанка» на радіо «Культура» виходить щодня о 20:50. Частота в Києві – 97.6 FM, також  одна слухати у мобільному додатку «Suspilne Radio».

Крім згаданих проєктів, також плануємо проведення нашого традиційного мегаівенту, що збирає біля екранів та приймачів мільйонні аудиторії щоосені — Радіодиктант національної єдності. Цьогоріч буде особлива тема, адже і рік особливий — сторіччя «Українського радіо» #УР100. Не пропустіть!

Окремо варто розповісти про роботу наглядової ради Суспільного мовлення з уніфікації підходів до створення дитячого та молодіжного контенту та підвищенню пріоритетності цього напряму роботи в компанії.

На початку 2017 року за моєю ініціативою наглядова рада визначила одним із шести основних напрямів діяльності НСТУ такий: «Особливий акцент має бути зроблений на мовлення для дитячої та молодіжної аудиторії, спрямоване на формування цінностей та компетентностей нових членів суспільства, спроможних успішно конкурувати у сучасному відкритому світі та, водночас, гарантувати для себе постійну безпеку середовища існування».

На виконання завдань у межах цього напряму була розроблена та затверджена наприкінці 2020 року Концепція дитячого та підліткового мовлення, яка систематузавала підходи до роботи з аудиторіями дітей, підлітків, юнаків, а також їхніх батьків, дідусів і бабусь, разом з якими діти споживають медіаконтент.

В останні роки робота компанії в цьому напрямі стала системною та наскрізною, ми постійно розширюємо портфель проєктів для юних аудиторій різного віку. Цьогоріч буде дуже крутий новий суспільно-політичний (!) проєкт для юнацької аудиторії — на українському ринку такого не робить ніхто. Стежте за анонсами!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1381
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дивує тільки
52 дн. тому
чому цього талановитого доробку не має у телеефірі? Місця не вистачає чи така стратегічна тактика?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду