У Києві презентували відновлений журнал «Український театр»

У Києві презентували відновлений журнал «Український театр»

28 Травня 2024
455
28 Травня 2024
14:57

У Києві презентували відновлений журнал «Український театр»

455
Єдине професійне видання на театральну тематику цього року виходитиме щокварталу. Згодом редакція планує перетворити його на місячник.
У Києві презентували відновлений журнал «Український театр»
У Києві презентували відновлений журнал «Український театр»

У київському Театрі на Подолі відбулась презентація відновленого журналу «Український театр». Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

Як повідомляється, у презентації журналу взяли участь режисери, актори та керівники київських театрів, театральні критики та викладачі Університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, а також люди, які працювали над випуском. Гостей події привітав актор та директор Театру на Подолі Богдан Бенюк.

Засновницею видання є театрознавиця, директорка видавничого дому «Антиквар» Ганна Шерман, головним редактором — журналіст і театрознавець Віталій Жежера.

Шерман на презентації розповіла, що видавничий дім «Антиквар» започаткував проєкт «Медіахолдинг мистецької періодики». Першим виданням був журнал «Антиквар» про мистецтво колекціонування. «Це журнал, який своїм 18-річним досвідом довів, що сьогодні в Україні на умовах самофінансування може виходити мистецький журнал. І саме це усвідомлення і цей досвід дали мені можливість подумати про те, що якщо це можливо для одного виду мистецтва, значить можливо відновити й журнал "Український театр"», — сказала вона.

Як раніше розповіла Ганна Шерман у коментарі «Детектору медіа», цього року журнал виходитиме щокварталу. Згодом редакція планує перетворити часопис на місячник.

Перший, частково пілотний випуск журналу має 500 примірників на 174 сторінки. Вартість видання — 300 грн. Усі кошти будуть спрямовані на підготовку та друк наступних випусків. Придбати журнал можна через редакцію, написавши їй у соцмережах.

Перший випуск «Українського театру» складається з трьох тематичних частин: відгуки експертів на театральні прем’єри в Україні 2021–2022 років, про нинішні проблеми й тенденції в українському театрі та статті театрознавців, написані в перші місяці повномасштабної російської агресії.

Нагадаємо, про відновлення виходу журналу для професійної театральної спільноти «Український театр» Ганна Шерман повідомила «Детектору медіа» ще в листопаді 2021 року. Тоді головною редакторкою друкованого журналу мала стати театрознавиця Марія Ряпулова. Однак втіленню проєкту завадила повномасштабна війна.

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
455
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду