В Україні створили перше видавництво англомовних е-книг про Україну

В Україні створили перше видавництво англомовних е-книг про Україну

28 Травня 2024
605
28 Травня 2024
13:16

В Україні створили перше видавництво англомовних е-книг про Україну

605
Kovyla Publishing планує видавати електронні книги в жанрі нонфікшн, але не виключає появу паперових книжок та інших жанрів.
В Україні створили перше видавництво англомовних е-книг про Україну
В Україні створили перше видавництво англомовних е-книг про Україну

В Україні відкрили перше видавництво, яке створюватиме англомовні електронні книжки про Україну, Kovyla Publishing. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці видавництва.

«Ми прагнемо протистояти російському імперському наративу, демонструючи суб’єктність та самодостатність українців і звертаючись до світу власним голосом. Щоб досягти цього, ми шукаємо історії, формати та наративи, які дозволяють іноземним читачам сформувати точне сприйняття нас як людей, нації та держави, вільне від стереотипів, породжених Росією», — повідомляється на сайті видавництва.

Наразі команда видаватиме електронні книги в жанрі нонфікшн, але не виключає появу паперових книжок та інших жанрів.

Головною редакторкою проєкту є Вікторія Наріжна. Як повідомила вона у фейсбуці, писати для видавництва вже погодилися Катерина Міхаліцина, Євгенія Нестерович, Олеся Яремчук, Ірина Цілик, Остап Сливинський, Алім Алієв та інші.

На сайті видавництва вже анонсовані три книги з серії «Історії з України» («Stories from Ukraine»): «Віруючі» («Believers»), «Борці» («Fighters») та «Зберігачі» («Keepers»). Зараз передзамовлення на них можна зробити на сайті Amazon, вони стануть доступні до завантаження 2 жовтня 2024 року.

Як ідеться в описі, «Історії з України» — це збірка наративної документальної літератури, кожна історія якої дає поєднання двох унікальних потужних голосів: оповідача та професійного автора, який документує історію та відображає її через власний досвід життя та війни. «І герої, і автори походять з різних середовищ і регіонів України, що робить збірку захопливим калейдоскопом обставин і перспектив», — зазначено в описі.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
605
Читайте також
08.06.2024 14:20
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду