Мультимедійна платформа іномовлення оприлюднила дані про свої зарплати

Мультимедійна платформа іномовлення оприлюднила дані про свої зарплати

27 Травня 2024
840
27 Травня 2024
20:52

Мультимедійна платформа іномовлення оприлюднила дані про свої зарплати

840
За 2022 рік керівники підприємства отримали 7,23 млн грн, а за наступний — 8,47 млн грн. Водночас менеджмент заробив 15,23 млн грн і 28,54 млн грн, відповідно.
Мультимедійна платформа іномовлення оприлюднила дані про свої зарплати
Мультимедійна платформа іномовлення оприлюднила дані про свої зарплати

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України», яке перебуває в підпорядкуванні Міністерства культури та інформаційної політики, у відповіді на запит видання «Главком» повідомило про свої зарплати. 

Так, за словами т. в. о. гендиректора Артема Вишневського, у штаті ДП «МПІУ» нині працює вісім керівників і 52 співробітники менеджменту. За 2022 рік керівники підприємства отримали 7,23 млн грн, а за наступний — 8,47 млн грн. Водночас весь менеджмент заробив 15,23 млн грн і 28,54 млн грн, відповідно.

Загалом у 2022 році компанія отримала з бюджету 382,9 млн грн. З них 165 млн грн використали на виробництво контенту для марафону «FreeДом», а ще 147,6 млн грн — на роботу приватних медіагруп, що беруть участь у створенні контенту.

У 2023 році фінансування держави склало 537,22 млн грн. Ця сума включає виробництво телепрограм і трансляцію «FreeДом», а також забезпечення діяльності ДП «МПІУ».

На 2024 рік передбачено 1,25 млрд грн, більшу частину з яких (738 млн грн) планують витратити на проєкт «Єдині новини» та марафон «FreeДом».

Фактичні дані щодо витрат бюджетних коштів, а також зарплат керівництва та менеджменту за 2024 рік підприємство надасть за результатами складання звітності у I кварталі 2025-го.

Скриншот відповіді ДП «МПІУ» /«Главком»

Раніше ми писали про те, що в березні державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» уклало низку угод на виготовлення та поширення протягом 2024 року контенту для телемарафонів «Єдині новини #UAразом» та «FreeДом». Їхня загальна сума становить 568 млн грн. Загалом, за підрахунками журналістів, з початку широкомасштабного вторгнення ДП «МПІУ» і державний телеканал «Рада» вже заплатили виробникам контенту для марафонів 1,21 млрд грн. 

Читайте також: 

Фото: ДП «МПІУ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
840
Читайте також
22.05.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
920
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду