27 травня на каналі «2+2» — прем’єра документального проєкту «Російський спрут. Як кремль впливає на світ»

27 травня на каналі «2+2» — прем’єра документального проєкту «Російський спрут. Як кремль впливає на світ»

21 Травня 2024
626
21 Травня 2024
13:07

27 травня на каналі «2+2» — прем’єра документального проєкту «Російський спрут. Як кремль впливає на світ»

626
Під час зйомок автор і ведучий проєкту Руслан Шаріпов поспілкувався з провідними журналістами-розслідувачами в Данії, Німеччині, Франції, Словаччині, Фінляндії та Австрії.
27 травня на каналі «2+2» — прем’єра документального проєкту «Російський спрут. Як кремль впливає на світ»
27 травня на каналі «2+2» — прем’єра документального проєкту «Російський спрут. Як кремль впливає на світ»

27 травня о 15:00 в ефірі «2+2» відбудеться прем’єра документального проєкту «Російський спрут. Як кремль впливає на світ». Про це «Детектор медіа» повідомила пресслужба каналу.

Проєкт-розслідування присвячено розгалуженій по всьому світу системі російської пропаганди і тим загрозам, які ця система створює для України. Автор і ведучий проєкту — Руслан Шаріпов.

«Чому світ досі продовжує мати справу з диктатором, оголошеним у міжнародний розшук, як росія обходить санкції, продовжує заповнювати світ своєю пропагандою, поширювати власні наративи та завойовувати симпатиків у Європі. Шукаючи відповіді на ці запитання автор і ведучий проєкту Руслан Шаріпов побував у Данії, Німеччині, Франції, Словаччині, Фінляндії, Австрії та поспілкувався з провідними журналістами-розслідувачами, дослідниками, експертами, високопосадовцями, щоб з’ясувати, як кремль все ще впливає на світ, які механізми залучає, на які больові точки тисне, які важелі впливу використовує та як перетворює культуру на зброю», — йдеться у повідомленні каналу.

Серед іншого, у фокусі уваги авторів проєкту — мережа представництв «Росспівробітництва» в різних країнах світу.

«Зокрема Руслан Шаріпов відвідав “Російський дім” у Берліні, який продовжує працювати попри санкції ЄС, накладені після повномасштабного вторгнення рф в Україну, дізнався, як рф шантажем домоглася відкриття культурного центру в серці Парижа та чому в самій Україні представництва “Росспівробітництва” були закриті лише через 8 років після незаконної анексії Криму», — анонсують творці проєкту.

За словами Шаріпова, під час роботи над проєктом і його особисто, і його колег вразили масштаби російського впливу у світі.

«Унікальність цього розслідування в тому, що ми викрили не тільки саму мережу впливу, а й механізми, які вона залучає, і на конкретних прикладах покажемо, як росіяни впливають на світ. Цей документальний проєкт слід подивитися, якщо ви запитуєте: чому, наприклад, Німеччина зволікає з передачею Україні далекобійних ракет “Таурус”? Або чому в Словаччині на парламентських і президентських виборах перемагають проросійські кандидати, вже після того, як весь світ назвав росію країною-терористом? Чому росія в жовтні минулого року мала рекордні показники прибутку з продажу нафти, попри нафтове ембарго, накладене на неї? Це ті запитання, які рухають наше розслідування, і ми знайшли на них відповіді», — прокоментував Руслан Шаріпов.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у вересні 2023 року телеканал «1+1 Україна» випустив документальний спецпроєкт «Україна майбутнього. Переграти агресора» ведучого та дослідника історії Руслана Шаріпова.

Крім цього, документальний телесеріал «Українські палаци. Золота доба 2», одним із продюсерів якого був Шаріпов, потрапив до списку номінантів на цьогорічну національну кінопремію «Золота дзиґа».

Читайте також:

Ілюстрація: канал «2+2»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
626
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду