У Києві відбувся передпоказ документально проєкту «Спротив»

У Києві відбувся передпоказ документально проєкту «Спротив»

11 Травня 2024
615

У Києві відбувся передпоказ документально проєкту «Спротив»

615
У столичному кінотеатрі «Жовтень» відбувся закритий показ документального проєкту «Спротив», присвяченого опору мирних жителів на окупованих територіях.
У Києві відбувся передпоказ документально проєкту «Спротив»
У Києві відбувся передпоказ документально проєкту «Спротив»

Телевізійна прем’єра проєкту відбудеться 13 травня о 15:00 на телеканалі 2+2. Нагадаємо, «Спротив»  чотирисерійний документальний проєкт команди Акіма Галімова, в якому зібрано вражаючі та надихаючі історії боротьби українського народу з загарбниками на тимчасово окупованих територіях. 

Гості заходу побачили перший випуск з циклу документальних програм, в якому головні герої, Владислав Андрєєв, один з організаторів мирних протестів в окупованому Бердянську, а також Олександр Книга, директор Херсонського театру, активний учасник партизанського опору в Херсоні, розповіли свою історію боротьби.

«Українці – вільний та незалежний народ. Тому коли до нас прийшли росіяни і почали виганяти зі своїх домівок, зі свого життя ми згуртувалися і вийшли на вулиці, аби сказати окупантам «вам тут не раді, йдіть звідси». Ми наївно вірили, що якщо їм про це сказати, вони підуть. Але натомість росіяни постійно допитували нас чому ми вийшли на вулиці і хто нам за це платить, – коментує Олександр Книга.  З часом, наша злість переплавилася в шалену жагу до життя, бо ми зрозуміли потрібно прожити багато років, аби встигнути відбудувати все те, що вони знищили – наші будинки, міста, майбутнє наших дітей».

Команда документального проєкту «Спротив» розшукала українців, які попри небезпеку продовжують чинити опір: волонтера з Маріуполя, який ризикуючи власним життям організував гуманітарні рейси, директорку селищного центру культури на Херсонщині, яка створила партизанську мережу інформаторів ЗСУ, кримського художника, який висловив свій протест проти окупації, обливши синьо-жовтою фарбою будівлю Євпаторійської окупаційної адміністрації

«Дотримуючись всіх умов безпеки ми знайшли, зв’язалися та записали розповіді кримських активістів. Я вважаю дуже важливим показати нам та всьому світу, що люди які підтримують Україну і чекають деокупації Криму – вони там є, за них потрібно боротися», – розповідає продюсер проєкту «Спротив» Акім Галімов.   

«Директорка будинку культури на Херсонщині, пані Анна – унікальна людина. У неї в кожному селі, по ходу маршруту російських військ, були «свої очі», які фіксували пересування окупантів. Вона збирала цю важливу інформацію і передавала нашим військовим», – коментує креативна продюсерка проєкту Наталія Сукач.

Додаткова інформація та оновлення проєкту будуть доступні на офіційному сайті телеканалу 2+2 та соціальних сторінках FacebookInstagram.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду