«Голка» та  «Еспресо» запровадили партнерство заради боротьби із корупцією

«Голка» та «Еспресо» запровадили партнерство заради боротьби із корупцією

19 Квітня 2024
579
19 Квітня 2024
21:27

«Голка» та «Еспресо» запровадили партнерство заради боротьби із корупцією

579
Мета партнерства - об'єднання зусиль для ефективного інформування суспільства про резонансні справи, зловживання владою та корупційні схеми, а також задля посилення адвокаційної складової у діяльності "Голки" та "Еспресо".
«Голка» та  «Еспресо» запровадили партнерство заради боротьби із корупцією
«Голка» та  «Еспресо» запровадили партнерство заради боротьби із корупцією

Громадська ініціатива "Голка" та медіа-бренд "Еспресо" оголосили про початок стратегічного партнерства і підписали відповідний меморандум. Про це "Детектору медіа" повідомили у пресслужбі "Еспресо".

Зазначається, що метою партнерства є об'єднання зусиль для ефективного інформування суспільства про резонансні справи, зловживання владою та корупційні схеми, а також задля посилення адвокаційної складової у діяльності "Голки" та "Еспресо".

В рамках партнерства передбачаються такі напрями співпраці:

  • Розміщення матеріалів розслідувань "Голки" на сайті espreso.tv і YouTube-каналі "Еспресо" з метою охоплення ширшої аудиторії.

  • Залучення експертів і журналістів "Голки" до ефірів і спецпроектів телеканалу "Еспресо" для поглибленого висвітлення тем розслідувань.

  • Спільне виробництво відеоматеріалів і сюжетів на основі резонансних текстових розслідувань "Голки" для YouTube-каналу "Еспресо".

  • Запуск спільних інформаційних кампаній для адвокації суспільно-важливих позицій і рішень у сферах антикорупційної політики, прозорості влади, судової реформи тощо.

  • Взаємне просування контенту Сторін на власних інформаційних платформах.

“Ми раді об'єднати наші зусилля у боротьбі із корупцією, долучити ресурси Еспресо в якості майданчику для розповсюдження розслідувань “Голки” на широку аудиторію та сприяти посиленню ролі громадянського суспільства в Україні”, - прокоментувала підписання меморандуму генеральна продюсерка "Еспресо" Анастасія Равва.

Голова громадської ініціативи "Голка" Ірина Федорів, у свою чергу, наголосила: *У партнерстві завжди цінується вірність цінностям і готовність боротися разом за захист цих цінностей. Співпраця зі ЗМІ для громадського сектору дозволяє вийти на великі аудиторії, а це шлях до зміни політичної системи. Після того, як матеріал "Голки", де згадувалася скандальна мітобудівна "реформа" 5655, намагалися зняти з сайту Еспресо і редакція про цю спробу тиску на редакційну політику заявила публічно, ми вирішили підписати меморандум про співпрацю. Ціную тих, хто не мовчить". 

У пресслужбі також нагадали, що у березні “Голка” та "Еспресо" розповсюдили спільну заяву про спроби зняти з сайту espreso.tv матеріал, який стосувався дій голови партії “Слуга Народу” Олени Шуляк та віцепрем’єра Олександра Кубракова.

"Детектор медіа" також повідомляв про цю заяву, зокрема, інформуючи про те, що за словами генпродюсерки «Еспресо» Анастасії Равви, 28 березня до комерційного відділу каналу звернулися з проханням за гроші зняти із сайту колонку аналітика «Голки» Георгія Могильного, яка містить згадку про голову партії «Слуга народу» і віцепрем’єра в контексті містобудівної «реформи» 5655.

 Фото: фейсбук-сторінка "Голки"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
579
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду