10 травня — конференція Bucha Journalism Conference 2024

10 травня — конференція Bucha Journalism Conference 2024

16 Квітня 2024
621
16 Квітня 2024
11:45

10 травня — конференція Bucha Journalism Conference 2024

621
Захід відбудеться 10 травня у Бучі.
10 травня — конференція Bucha Journalism Conference 2024
10 травня — конференція Bucha Journalism Conference 2024

Media Development Foundation та медіагрупа «Українська правда» відкривають реєстрацію на Bucha Journalism Conference 2024. Тема цьогорічної конференції — «Переломний момент: журналістика й тотальна війна за правду». 

Зареєструватися можна на сайті конференції. 

На другу річницю звільнення Бучі на Київщині медійники і медійниці продовжують висвітлювати воєнні злочини росіян під час окупації, а отже допомагають відновити факти й надають голос постраждалим громадам.

Вони борються за правду, аби сприяти справедливості і тому, щоб подібні звірства більше ніколи не повторилися. Водночас зіштовхуються з новими викликами, такими як цензура, стеження, тиск і травми.

Про ці та інші аспекти роботи дискутуватимуть на 4 панелях.

1 панель. Стан журналістських розслідувань під час війни

Українські медійники і медійниці зіткнулися з безпрецедентними викликами в часи потрясінь і невизначеності — від постійної фізичної небезпеки до посилення правового та політичного тиску. У цій дискусії українські журналісти-розслідувачі і розслідувачки обговорюватимуть загрози, з якими вони стикаються в пошуках відповідальності та справедливості.

2 панель. Репортаж з лінії фронту

Журналістам, які висвітлюють воєнну реальність, важко отримати доступ до передової. Бар’єри, пов’язані з безпекою, логістикою, зв’язком тощо, заважають створювати репортажі з лінії фронту. Щоб відверто подискутувати про збалансоване й етичне висвітлення бойових дій, ми зберемо провідних українських воєнних кореспондентів і кореспонденток та військових пресофіцерів. 

3 панель. Подолання глобальної втоми від війни

На третій рік великої війни в Україні глобальна цікавість до становища країни стає менш інтенсивною, попри те, що страждання тривають. Під час дискусії журналісти відомих іноземних медіа поділяться думками про те, як за кордоном висвітлюють затяжну війну. 

4 панель. Кейс-стаді: Дослідження воєнних злочинів в Україні

Оскільки насильство та війна тривають, журналістам і прихильникам справедливості в Україні та за кордоном складно збирати свідчення про звірства. Ця панель об’єднає експертів і експерток, які очолюють спеціальні проєкти з документування воєнних злочинів. Вони відверто оцінять перешкоди та стратегії щодо збирання доказів порушень прав людини для можливого судового процесу.

Всіх спікерів і спікерок дискусій організатори оголосять згодом.

На завершення Bucha Journalism Conference 2024 організатори відзначать спеціальними нагородами українських журналістів і журналісток, чия безстрашна робота є втіленням чесності, мужності й відданості професійним та етичним стандартам у висвітленні воєнних злочинів.

Нагадаємо, конференцію у Бучі заснували Media Development Foundation та медіагрупа «Українська правда» у 2023 році. Захід проводять, аби захистити історичну пам'ять України, а також закликати медійників у всьому світі й надалі висвітлювати події тих трагічних днів.

У 2023 році спеціальними відзнаками нагородили фільм-розслідування «Слідства.Інфо» про двох викрадених росіянами українських дівчат «Втеча від росіян», команду «Суспільне.Новини» за розслідування «Буча 22» про російських військових, які розстріляли сімʼю в Бучі, а також журналіста та воєнкора «Радіо Свобода» Мар'яна Кушніра за непорушну відданість принципам та цінностям журналістського фаху під час висвітлення російсько-української війни. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
621
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду