detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.04.2024 17:34
Помер актор і військовий Андрій Доманський
Помер актор і військовий Андрій Доманський
Андрій Доманський працював у театрі майже 25 років, а на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну долучився до лав ЗСУ.

Пішов у засвіти провідний театральний актор та військовослужбовець Андрій Доманський. Про це повідомили його колеги з Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги.

«Ти завжди був щирим і добрим. Завжди йшов вперед до своєї мети. Ти вмів підтримати словом і ділом. Завжди усміхнений. Мудрий, відвертий, емоційний. Неймовірно талановитий, харизматичний. Ти любив театр, а театр любив тебе», — йдеться у фейсбук-дописі.

За словами побратима Олега Сафтюка, Доманський отримав важку контузію в бою, проходив лікування, а згодом був списаний зі служби.

«Помер мій друг, мій побратим Андрій Доманський "Артист". Разом пройшли з початку повномасштабної. Воювали з Макарова і до Херсона. Разом штурмували 17-ту точку, що під Білогіркою на Херсонщині, тримали оборону. Саме він витягнув мене пораненого з окопу і прикривав відхід. У тому бою Андрій отримав важку контузію… Потім разом по шпиталях… лікування, ВЛК. Його списали, я зрадів. Сказав, поживеш іще трошки… А він писав вірші про побратимів, дружбу і війну. Доманський був професійним артистом, грав в Житомирському театрі імені Кочерги. Я мріяв прийти на його спектакль… Творча людина з великим серцем, яке вже не б'ється. Прощай, мій друже, дякую Богу за тебе» — написав Сафтюк.

Фото: Олег Сафтюк / фейсбук

Прощання із захисником відбудеться 10 квітня о 12:00 у фоє театру.

Андрій Доманський працював актором упродовж майже 25 років і зіграв понад 40 ролей. Від початку повномасштабного вторгнення став на захист країни. Мав позивний «Артист».

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Андрія Доманського.

Фото: Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY