Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра та кількох радників

Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра та кількох радників

30 Березня 2024
1127
30 Березня 2024
10:40

Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра та кількох радників

1127
Окрім Шефіра з посад звільнені радники Михайло Радуцький, Сергій Трофімов та Олег Устенко, а також позаштатні уповноважені — з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова та з питань забезпечення прав захисників Альона Вербицька.
Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра та кількох радників
Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра та кількох радників

Президент Володимир Зеленський 30 березня звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра. Відповідний указ опублікований на сайті Офісу президента. 

Шефір обіймав цю посаду з травня 2019 року.

Окрім нього, від виконання обов'язків радників також увільнені Михайло Радуцький, Сергій Трофімов та Олег Устенко.

Трофімов став радником Зеленського 4 листопада 2020 року, Радуцький почав працювати на цій посаді з 30 липня 2019-го, а Устенко — з 28 травня того ж року.

Укази від 30 березня також свідчать про звільнення позаштатних уповноважених — з питань волонтерської діяльності Наталії Пушкарьової, яка обіймала цю посаду з грудня 2019 року, та з питань забезпечення прав захисників Альони Вербицької, яка виконувала ці обов'язки з жовтня 2021-го.

Поки що не відомо, кого призначили на місця звільнених посадовців.

Напередодні Володимир Зеленський також звільнив Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова з посад заступників керівника Офісу президента. Новими заступницями очільника ОПУ стали Ірина Мудра та Олена Ковальська.

Нагадаємо, Сергій Шефір є також давнім бізнес-партнером Володимира Зеленського. У 2003 році вони разом заснували Студію «Квартал 95». Шефір був сценаристом, продюсером і директором проєкту.

За даними «Слідство.Інфо», саме йому Зеленський передав свою частку «Кварталу 95» напередодні президентських виборів 2019 року.

У травні 2019 року Сергія Шефіра також призначили першим помічником президента

22 вересня 2021 року в Київській області автомобіль Шефіра був обстріляний невідомими. В авто влучило більше десяти куль, водій отримав поранення, Шефір ушкоджень не зазнав. В ОП цей напад пов'язали із законом про деолігархізацію.

Фото: ОП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
о
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1127
Читайте також
29.03.2024 21:03
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
2 638
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду