Голова Нацради Ольга Герасим'юк очолила Національний комітет програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх»

Голова Нацради Ольга Герасим'юк очолила Національний комітет програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх»

24 Березня 2024
1569
24 Березня 2024
15:36

Голова Нацради Ольга Герасим'юк очолила Національний комітет програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх»

1569
Програма ЮНЕСКО «Інформація для всіх» (IFAP) спрямована на розбудову в усьому світі інклюзивних суспільств, заснованих на знаннях. Участь України в цій програмі важлива з огляду на виклики щодо доступності інформації та цифрової трансформації.
Голова Нацради Ольга Герасим'юк очолила Національний комітет програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх»
Голова Нацради Ольга Герасим'юк очолила Національний комітет програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх»

Голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк очолила Національний комітет програми IFAP («Інформація для всіх») від ЮНЕСКО. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці. Відповідна інформація також зазначена на сайті ЮНЕСКО.

«Детектор медіа» звернувся до Ольги Герасим'юк із запитанням про її обов'язки на цій посаді й напрям роботи українського Національного комітету IFAP та очікує на відповідь. 

Зазначимо, програма ЮНЕСКО «Інформація для всіх» (IFAP), яка була заснована у 2001 році, спрямована на розбудову в усьому світі інклюзивних суспільств, заснованих на знаннях. Участь України в цій програмі важлива з огляду на виклики щодо доступності інформації та цифрової трансформації. До IFAP входять науковці та експерти з питань інформаційної безпеки з усього світу, які вивчають глобальні тенденції інформаційних загроз та пропонують актуальні рішення в рамках програм ЮНЕСКО. 

Згідно з даними на сайті ЮНЕСКО, Національні комітети IFAP створені в усіх державах-членах організації. Серед завдань цих відомств виділяють:

  • бути місцем зустрічі для зацікавлених сторін і тим самим об’єднувати наявний досвід як основу для формулювання порад щодо політики та її впровадження;
  • передавати знання з міжнародного на національний рівень, а також забезпечувати обмін досвідом, спираючись на роботу Національних комітетів IFAP в інших країнах (наприклад, у формі експертних місій);
  • об'єднувати існуючі плани дій у сфері інформаційного суспільства в комплексне, орієнтоване на майбутнє бачення, сприяти розумінню громадськістю процесу змін та його наслідків;
  • працювати над розробкою короткострокових та довгострокових цілей, зосереджуючись на потребах країни у сфері основних пріоритетів IFAP, а також на формах регіонального та міжнародного співробітництва в межах програми;
  • поширювати інформацію про проблеми інформаційного суспільства та оприлюднювати дані про діяльність IFAP та загалом ЮНЕСКО, щоби привернути увагу до роботи Комітетів та зацікавити громадськість.

Нещодавно ми повідомляли, що заступницю головного редактора української фактчекерської організації StopFake, членкиню Національного комітету IFAP Вікторію Романюк призначили головою робочої групи високого рівня програми ЮНЕСКО з інформаційної етики. У коментарі «Детектору медіа» Романюк зазначила, що ця робоча група охоплює етичні, правові та соціальні аспекти застосування інформаційно-комунікаційних технологій і ґрунтується на Загальній декларації прав людини. 

Фото: Ольга Герасим'юк / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1569
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Федір
34 дн. тому
Спитайте Герасим'ючку, коли увімкне три телеканали, що є її прямим професійним обов'язком. Це з треба так знищити власну репутацію, пішовши працювати холуйкою влади за грубі гроші.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду