20 березня — у Києві відбудеться Читацький ПЕН-клуб із Яриною Чорногуз

20 березня — у Києві відбудеться Читацький ПЕН-клуб із Яриною Чорногуз

18 Березня 2024
346
18 Березня 2024
16:39

20 березня — у Києві відбудеться Читацький ПЕН-клуб із Яриною Чорногуз

346
Ярина Чорногуз розповість про досвід фронтового читання і вплив, який справили на неї як на авторку книжки Мілана Кундери.
20 березня — у Києві відбудеться Читацький ПЕН-клуб із Яриною Чорногуз
20 березня — у Києві відбудеться Читацький ПЕН-клуб із Яриною Чорногуз

У середу, 20 березня, о 18:30 у київському просторі PEN Ukraine відбудеться друга зустріч Читацького ПЕН-клубу, під час якої військовослужбовиця, поетка, лауреатка Шевченківської премії Ярина Чорногуз говоритиме про роман Мілана Кундери «Книга сміху і забуття».

Розмова пройде з літературознавицею Тетяною Огарковою та культурною менеджеркою і перекладачкою з чеської мови Софією Челяк. Захід модеруватиме перекладачка та культурна менеджерка Анна Вовченко.

Ярина Чорногуз розповість про досвід фронтового читання і вплив, який справили на неї як на авторку книжки Мілана Кундери. Також Ярина Чорногуз, Тетяна Огаркова, Софія Челяк та Анна Вовченко говоритимуть про історичний контекст створення «Книги сміху і забуття», іронію як спосіб протистояння несвободі, внутрішню та зовнішню міграцію, спільне й відмінне в досвіді опору тоталітарним режимам у контексті різних країн і часових рамок.

Захід відбудеться за адресою: вул. Лук’янівська, 14а (Контрактова площа).

Дата: 20 березня 18:30

Умовою участі є довільний благодійний внесок.

В рамках заходів PEN Ukraine традиційно підтримує збір для закупівлі автівок та інших корисних речей для ЗСУ, який організовує Kult.Podcast – подкаст про культуру, літературу та філософію. Автори Kult.Podcast літературознавиця Тетяна Огаркова та філософ Володимир Єрмоленко.

Підтримати можна тут:

  • щомісячно: patreon.com/kultpodcast
  • разово: картка: 5457 0822 9092 9368
  • paypal: ukraine.resisting@gmail.com

Після сплати внеску заповніть, будь ласка, реєстраційну форму: https://forms.gle/mFYTPj1rSbDK8DD6A


Читацький ПЕН-клуб – це серія розмов з українськими письменниками та письменницями про важливі для них книжки, вплив читацького досвіду на вибір письменницької траєкторії й точки перетину літературних контекстів у просторі й часі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
346
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду