«Руки у крові»: мер Острога подав до суду на журналістку, але двічі не прийшов на розгляд

«Руки у крові»: мер Острога подав до суду на журналістку, але двічі не прийшов на розгляд

13 Березня 2024
1151
13 Березня 2024
09:52

«Руки у крові»: мер Острога подав до суду на журналістку, але двічі не прийшов на розгляд

1151
Міський голова звинувачував журналістку в образі честі, гідності та ділової репутації через публікацію про затримку та піар на допомозі військовим, однак сам двічі не з’явився на розгляд справи.
«Руки у крові»: мер Острога подав до суду на журналістку, але двічі не прийшов на розгляд
«Руки у крові»: мер Острога подав до суду на журналістку, але двічі не прийшов на розгляд

Районний суд Острога на Рівненщині залишив без розгляду позов про захист честі, гідності та ділової репутації міського голови Острога Юрія Ягодки проти журналістки рівненської філії Суспільного Тетяни Климчук. Таку ухвалу суд виніс 12 березня, повідомила Тетяна Климчук у своєму фейсбуці, передає ІМІ.

Суддя Володимир Назарук мотивував рішення тим, що Юрій Ягодка не з'явився на судове засідання. Тепер міський голова має 15 днів на апеляцію.

В ухвалі суду, яку опублікувала журналістка, зазначено, що Юрій Ягодка вже вдруге не з'явився на судове засідання — вперше це сталось 21 лютого у зв'язку зі службовим відрядженням. Тоді через його відсутність розгляд справи перенесли на 12 березня.

Втім, міський голова Острога знову не прийшов до суду й навіть не попередив, що буде відсутній, хоча сам, йдеться в ухвалі суду, був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи.

Юрій Ягодка судиться з Тетяною Климчук через її критичний допис у фейсбуці, в якому вона звинуватила міську раду в піарі на допомозі військовим.

Журналістка ствердила, що Острозька міськрада поширила новину про передання автомобіля на передову в такий спосіб, що в читачів могло скластися враження, ніби авто придбала і пожертвувала військовим саме місцева влада або голова Острозької районної держадміністрації Олександр Хаврук, який позує в новині на тлі авто.

Насправді ж, за словами журналістки, авто передала військовим не Острозька міськрада, а польське місто Берунь, і посадовці мали передати його військовим ще в грудні 2022 року. Натомість, стверджує Климчук, його зареєстрували на міську раду, а з травня виправдовувалися «перереєстрацією».

«Очевидно, що авто хотіли залишити собі, поки “міські сумашедші” не почали про нього говорити. [...] Цей бус міг врятувати багато життів і допомогти війську, але він лише зараз почав працювати у цьому напрямку. Руки міського голови і його компанії у крові», — йдеться в дописі Тетяни Климчук. 

Як пише ІМІ, найбільше в дописі журналістки міського голову Острога обурила цитата про його «руки у крові», адже лише її цитують у позові.

Юрій Ягодка вимагав від журналістки спростувати інформацію, а також 5 тисяч гривень моральної шкоди й компенсацію судових витрат.

Фото: Тетяна Климчук (праворуч) на суді / «Район.Острог»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1151
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду