Організатори «Євробачення-2024» внесли зміни до правил голосування за найкращу пісню

Організатори «Євробачення-2024» внесли зміни до правил голосування за найкращу пісню

11 Березня 2024
981
11 Березня 2024
19:50

Організатори «Євробачення-2024» внесли зміни до правил голосування за найкращу пісню

981
Цьогоріч глядачі отримають можливість проголосувати у гранд-фіналі, 11 травня, перед виконанням першої пісні, тоді як раніше це можна було зробити лише наприкінці шоу.
Організатори «Євробачення-2024» внесли зміни до правил голосування за найкращу пісню
Організатори «Євробачення-2024» внесли зміни до правил голосування за найкращу пісню

На цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення» запровадили зміни в голосуванні за найкращу пісню. Глядачі зможуть віддати свій голос у гранд-фіналі вже перед виконанням першої пісні, а не в кінці шоу, як це було з моменту запровадження публічного голосування в 1997 році. Про це повідомила шведська суспільна телекомпанія SVT на офіційному сайті конкурсу. 

Шанувальники в країнах, які не беруть участі в «Євробаченні-2024», матимуть майже 24 години, щоб проголосувати перед початком кожного з живих шоу. Онлайн-голосування для решти світу розпочнеться одразу після завершення другої генеральної репетиції для кожного півфіналу та великого фіналу попереднього вечора і триватиме до початку живих шоу.

«Голосування у фіналі раніше відкривалося, коли закінчували співати всі 26 учасників. Замість цього ми хочемо надати можливість залучити глядачів із самого початку — якщо ви бачите те, що вам подобається, ви повинні мати можливість проголосувати негайно. Ви також можете, звичайно, дочекатися кінця, як це було в попередні роки.

SVT має позитивний досвід із цією процедурою голосування на Melodifestivalen (національний відбір Швеції. — Ред.). Крім того, є глядачі в інших частинах світу, які хочуть проголосувати, і ми хочемо дати їм кращу можливість взяти участь у результатах. Тепер їм не потрібно ставити будильник серед ночі», — зазначила виконавча продюсерка Ебба Адіельссон.

Крім того, артисти з Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії, а також країни-господарки Швеції вперше повністю виконають свої пісні під час півфіналів. Раніше номери учасників Великої п'ятірки можна було побачити лише в гранд-фіналі.

У 2024 році в першому півфіналі виступатимуть Німеччина, Швеція та Велика Британія, а в другому — Франція, Італія та Іспанія.

Незабаром SVT також обіцяють оголосити про ще одну зміну на цьогорічному конкурсі.

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

4 лютого Україна обрала свого представника на Пісенному конкурсі «Євробачення-2024». Ним став дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria». Їм дали 10 балів члени журі та 11 балів глядачі, яких за переможниць проголосувало понад 700 тис. За результатами жеребкування, яке проходило в Мальме, представник від України виступатиме 7 травня у першій частині першого півфіналу.

Зазначимо, що «Детектор медіа» цьогоріч вирішив проаналізувати інші відкриті національні відбори країн-учасниць, що проходять для конкурсу. Наразі можна ознайомитися з оглядами про конкурси Мальти, Іспанії, Норвегії, Чехії, Албанії, Ірландії, Люксембургу, Латвії, Фінляндії, Італії, Німеччини, Молдови, Данії, Естонії та Литви.

Фото: сайт «Євробачення»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
981
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду