detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
11.03.2024 19:50
Організатори «Євробачення-2024» внесли зміни до правил голосування за найкращу пісню
Організатори «Євробачення-2024» внесли зміни до правил голосування за найкращу пісню
Цьогоріч глядачі отримають можливість проголосувати у гранд-фіналі, 11 травня, перед виконанням першої пісні, тоді як раніше це можна було зробити лише наприкінці шоу.

На цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення» запровадили зміни в голосуванні за найкращу пісню. Глядачі зможуть віддати свій голос у гранд-фіналі вже перед виконанням першої пісні, а не в кінці шоу, як це було з моменту запровадження публічного голосування в 1997 році. Про це повідомила шведська суспільна телекомпанія SVT на офіційному сайті конкурсу. 

Шанувальники в країнах, які не беруть участі в «Євробаченні-2024», матимуть майже 24 години, щоб проголосувати перед початком кожного з живих шоу. Онлайн-голосування для решти світу розпочнеться одразу після завершення другої генеральної репетиції для кожного півфіналу та великого фіналу попереднього вечора і триватиме до початку живих шоу.

«Голосування у фіналі раніше відкривалося, коли закінчували співати всі 26 учасників. Замість цього ми хочемо надати можливість залучити глядачів із самого початку — якщо ви бачите те, що вам подобається, ви повинні мати можливість проголосувати негайно. Ви також можете, звичайно, дочекатися кінця, як це було в попередні роки.

SVT має позитивний досвід із цією процедурою голосування на Melodifestivalen (національний відбір Швеції. — Ред.). Крім того, є глядачі в інших частинах світу, які хочуть проголосувати, і ми хочемо дати їм кращу можливість взяти участь у результатах. Тепер їм не потрібно ставити будильник серед ночі», — зазначила виконавча продюсерка Ебба Адіельссон.

Крім того, артисти з Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії, а також країни-господарки Швеції вперше повністю виконають свої пісні під час півфіналів. Раніше номери учасників Великої п'ятірки можна було побачити лише в гранд-фіналі.

У 2024 році в першому півфіналі виступатимуть Німеччина, Швеція та Велика Британія, а в другому — Франція, Італія та Іспанія.

Незабаром SVT також обіцяють оголосити про ще одну зміну на цьогорічному конкурсі.

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

4 лютого Україна обрала свого представника на Пісенному конкурсі «Євробачення-2024». Ним став дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria». Їм дали 10 балів члени журі та 11 балів глядачі, яких за переможниць проголосувало понад 700 тис. За результатами жеребкування, яке проходило в Мальме, представник від України виступатиме 7 травня у першій частині першого півфіналу.

Зазначимо, що «Детектор медіа» цьогоріч вирішив проаналізувати інші відкриті національні відбори країн-учасниць, що проходять для конкурсу. Наразі можна ознайомитися з оглядами про конкурси Мальти, Іспанії, Норвегії, Чехії, Албанії, Ірландії, Люксембургу, Латвії, Фінляндії, Італії, Німеччини, Молдови, Данії, Естонії та Литви.

Фото: сайт «Євробачення»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY