ГУР: Упродовж весни 2024 року інформаційна спецоперація Росії «Майдан-3» досягне кульмінації

ГУР: Упродовж весни 2024 року інформаційна спецоперація Росії «Майдан-3» досягне кульмінації

27 Лютого 2024
3101
27 Лютого 2024
17:57

ГУР: Упродовж весни 2024 року інформаційна спецоперація Росії «Майдан-3» досягне кульмінації

3101
За даними Комітету з питань розвідки при Президентові України, ворог прагне зірвати українську мобілізацію, переконати в нібито нездатності України здобути перемогу, а також штучно протиставити цивільних та військових і посварити Україну із союзниками.
ГУР: Упродовж весни 2024 року інформаційна спецоперація Росії «Майдан-3» досягне кульмінації
ГУР: Упродовж весни 2024 року інформаційна спецоперація Росії «Майдан-3» досягне кульмінації

Спецоперація Росії «Майдан-3» досягне своєї кульмінації у березні-травні 2024 року. Про це заявив Комітет з питань розвідки при Президентові України на сайті ГУР Міноборони.

«Глобальна міжнародна ціль росіян — зменшити підтримку України з боку проукраїнської коаліції. Мета росіян всередині України — деморалізувати населення, посіяти паніку, вбити клин між військовослужбовцями та  цивільними, розсварити усіх з усіма, в тому числі представників політичного керівництва країни, громадянського суспільства», — йдеться в заяві Комітету з питань розвідки при Президентові України.

Фахівці зауважують, що ворог витрачає на інформаційні атаки проти України не менше ресурсів, ніж на конвенційну війну. Зокрема, в листопаді 2023 року в межах спецоперації «Майдан-3» на поширення антиукраїнських настроїв лише в телеграмі Росія витратила майже 250 млн доларів, тоді як загальний бюджет операції сягнув 1,5 млрд доларів.

За словами Володимира Зеленського, Росія прагне усунути його з посади Президента України і для цього вигадала план дестабілізації «Майдан-3»

«Спецоперація "Майдан-3" досягне власної кульмінації у березні-травні 2024-го року, протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів — як всередині України, так і в інших точках світу, де є дієва підтримка України», — попередили в розвідці.

Російські спецслужби прагнуть поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, розповсюдити в суспільстві «теорії змови», штучно протиставити цивільних та військових і посварити Україну з союзниками. 

«Це відбувається на фоні публічних заяв РФ про створення нових типів надзброї, яка, на думку росіян, мала би забезпечити технічну перевагу РФ над Заходом на найближче десятиріччя. Звідси випливає, що спротив цілям РФ в Україні є небезпечним для світу, а тому РФ буде підштовхувати інші країни до прямого діалогу щодо України без нашої участі», — підкреслили в розвідці.

Серед іншого росіяни через власних агентів впливу по всьому світу планують організовувати різноманітні протестні акції та свідомо дискредитувати процес обміну військовополонених.

Розвідники звертаються до українського суспільства, міжнародних партнерів та союзників із закликом посилити спільний опір та безпекові заходи, особливо в інформаційному просторі, щоби протидіяти глобальним загрозам та викликам нової гібридної війни Росії проти всього світу.

Колаж: «Українське радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3101
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Буба
60 дн. тому
Щось схоже на черговий піздьож української влади. Успіхів немає, допомогу у переселенців забрали, контрнаступ проїбали. Хто ж вас, блядей, підтримає?!
IG
60 дн. тому
Може Болотдяндія і вкладає гроші в "Майдан-3",але влада вкладує набагато більше зусиль в створення майданних настроїв,ніж педерація грошей!
анатолій
60 дн. тому
Думаю що Зеленський задумав якусь незаконну махінацію з узурпацією влади і боїться протестів. На жаль Буданов не тільки не дуже розумний, він зовсім не патріот.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду