detector.media
Юлія Поліковська
26.02.2024 14:15
«Пісні Свободи»: у США створили фільм про Джамалу та війну в Україні
«Пісні Свободи»: у США створили фільм про Джамалу та війну в Україні
Документальний фільм створили журналісти Американської служби «Голосу Америки».

На сайті та на ютуб-каналі «Голосу Америки» у другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну відбулася прем’єра документального фільму про Джамалу та війну в Україні «Джамала: Пісні Свободи». З 4 березня фільм можна буде подивитися у США на 52 сайтах документальних фільмів.

Фільм починається з того, що за допомогою кадрів із телефона Джамали демонструють події, які відбувалися у перші години повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Журналісти спостерігають за співачкою протягом усієї стрічки, фільмуючи всі події та наслідки війни в Україні, яка триває вже два роки.

Кадр із документального фільму «Джамала: Пісні Свободи»

«Це документальне кіно за ініціативою "Голосу Америки" не про мене, воно про нас, про кожного з нас. У кожному кадрі цього фільму те, що переживають українці вже два роки. Тут про історію з початку повномасштабного вторгнення росією, про ці два роки втрат, болю, страждань, очікувань та невизначеності. Але водночас цей фільм — про нашу відчайдушну боротьбу за свою свободу. Кожен з нас, на своєму місці, намагається робити все залежне, щоб пришвидшити нашу перемогу. Донатимо, збираємо кошти, волонтеримо, рятуємо, відбудовуємо, захищаємо… і ми обов’язково переможемо!» — розповіла Джамала.

У фільмі використані відео, зняті американськими журналістами в Бучі, Ірпені та Києві. Також журналісти вирушили зі співачкою за кордон, де вона виступала, збирала кошти на допомогу Україні та розповідала світові про свою батьківщину.

Кадр із документального фільму «Джамала: Пісні Свободи»

«З початком війни в Україні Джамала стала дійсно одним із провідних облич країни та одним із політичних адвокатів Української справи», — висловив свою думку про Джамалу у фільмі історик пісенного конкурсу «Євробачення» Дін Вулетіч.

«Той факт, що Джамала може зустрічатися з міжнародною аудиторією на концертах, з політиками та говорити власним голосом, насправді є надбанням для світу, для демократичного співтовариства націй», — додала керівниця Українського форуму в Chatham House Орися Луцевич.

Українські глядачі можуть переглянути фільм українською мовою на ютуб-каналі Української служби «Голосу Америки» за посиланням.

Нагадаємо, документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера, воєнного кореспондента й письменника Мстислава Чернова вийшла на онлайн-платформі «Ютуб»

Фото: Джамала / Анастасія Сварчевська

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY