detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
26.02.2024 09:16
СБУ за рік виявила в Україні 47 російських агентурних мереж
СБУ за рік виявила в Україні 47 російських агентурних мереж
Загалом з початку повномасштабного вторгнення затримали й оголосили підозру понад 2 тисячам держзрадників і приблизно 5 тисячам колаборантів.

Протягом 2023 року Служба безпеки України виявила 47 російських агентурних мереж, які за вказівкою російських спецслужб готували диверсії та ракетні удари по Україні. Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк під час форуму «Україна. Рік 2024» 25 лютого.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення, за словами голови СБУ, затримали й оголосили підозру понад 2 тисячам держзрадників і приблизно 5 тисячам колаборантів.

За словами Малюка, СБУ націлена на виявлення саме груп ворожих агентів та зрадників, а не на поодинокі затримання. Для цього правоохоронці використовують досвід боротьби з організованою злочинністю. «Ця робота триває. Попереду багато сюрпризів і, повірте мені, ворог не пройде повз нас», — сказав голова СБУ.

Найбільшу агентурну мережу, за словами Малюка, виявили в Миколаївській області, до неї входили 13 осіб.

Крім того, голова СБУ розповів про трьох мешканців Чернігівської та Київської областей, які за завданням російської ФСБ готували вогневе ураження ППО Patriot. Їх затримали перед виконанням цих завдань, коли вони вже монтували ударні БПЛА і навіть пройшли курси операторів дронів.

Крім того, у Дніпрі затримали агентурну мережу з восьми осіб під назвою «Серб», яка працювала на розвідку Росії. За словами Малюка, вони збирали й передавали ворогові велику кількість інформації, організовували ракетні обстріли, зокрема, удар по багатоповерховому житловому будинку.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY