Українка Марія Сур пройшла до фіналу шведського відбору на «Євробачення-2024»

Українка Марія Сур пройшла до фіналу шведського відбору на «Євробачення-2024»

13 Лютого 2024
1808
13 Лютого 2024
18:34

Українка Марія Сур пройшла до фіналу шведського відбору на «Євробачення-2024»

1808
19-річна уродженка Запоріжжя переїхала до Швеції разом з мамою у 2022 році. Вона думала брати участь в українському відборі, однак вирішила будувати кар’єру у Швеції.
Українка Марія Сур пройшла до фіналу шведського відбору на «Євробачення-2024»
Українка Марія Сур пройшла до фіналу шведського відбору на «Євробачення-2024»

Українка Марія Сур пройшла до фіналу Melodifestivalen — шведського відбору на «Євробачення-2024». Про це вона повідомила в інстаграмі, передає «Еспресо».

Марія Сур перемогла з піснею «When I'm Gone» у першому півфіналі шведського національного відбору на «Євробачення-2024», отримавши 94 бали з 96 можливих, та пройшла у фінал.

«Велике дякую всім! Ми зробили це! Ви зробили це! Я неймовірно вдячна за вашу підтримку та любов до мене. “When I'm Gone” пройшла до фіналу», — підписала знімки з виступу Марія.

Другим учасником першого півфіналу, який одразу пройшов до фіналу, став співак Liamoo. За правилами Melodifestivalen, з кожного півфіналу двоє учасників проходять до фіналу одразу. Наступні два місця у півфіналах отримують другий шанс у завершальному відборі до фіналу.

Фінал шведського відбору відбудеться 9 березня, у ньому змагатимуться п’ять конкурсантів. Переможця визначають на 50% голосами журі та на 50% народним голосуванням.

«Я дуже рада, що Швеція дає мені ці можливості. Мене тут підтримали як шведку, я отримала стільки любові — і це робить мене справді щасливою», — сказала Марія Сур в інтервʼю мовнику SVT.

Марія додала, що розглядала можливість брати участь в українському відборі на «Євробачення», однак подумала, що «зараз не найкращий час для цього», і вирішила будувати кар’єру у Швеції.

19-річна уродженка Запоріжжя Марія Сур, учасниця «Голосу країни-12», разом з мамою у 2022 році через повномасштабне вторгнення переїхала до Швеції. Її батько залишається в Україні.

Співачка вчить шведську мову, паралельно навчається в Київському університеті дистанційно. У відборі на «Євробачення» від Швеції вона бере участь уже вдруге — торік Марія вийшла до фіналу з піснею «Never Give Up» і посіла дев’яте місце.

Марія Сур брала участь у 12-му сезоні «Голосу країни». Вона була в команді Наді Дорофєєвої, а згодом Олі Полякової. Дівчина покинула проєкт напередодні фіналу, не потрапивши до прямих ефірів.

68-й конкурс «Євробачення» відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року — 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024». Переможцем Нацвідбору від України став дует alyona alyona & Jerry Heil.

Фото: Eurovision-2023

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1808
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду