detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
13.02.2024 18:34
Українка Марія Сур пройшла до фіналу шведського відбору на «Євробачення-2024»
Українка Марія Сур пройшла до фіналу шведського відбору на «Євробачення-2024»
19-річна уродженка Запоріжжя переїхала до Швеції разом з мамою у 2022 році. Вона думала брати участь в українському відборі, однак вирішила будувати кар’єру у Швеції.

Українка Марія Сур пройшла до фіналу Melodifestivalen — шведського відбору на «Євробачення-2024». Про це вона повідомила в інстаграмі, передає «Еспресо».

Марія Сур перемогла з піснею «When I'm Gone» у першому півфіналі шведського національного відбору на «Євробачення-2024», отримавши 94 бали з 96 можливих, та пройшла у фінал.

«Велике дякую всім! Ми зробили це! Ви зробили це! Я неймовірно вдячна за вашу підтримку та любов до мене. “When I'm Gone” пройшла до фіналу», — підписала знімки з виступу Марія.

Другим учасником першого півфіналу, який одразу пройшов до фіналу, став співак Liamoo. За правилами Melodifestivalen, з кожного півфіналу двоє учасників проходять до фіналу одразу. Наступні два місця у півфіналах отримують другий шанс у завершальному відборі до фіналу.

Фінал шведського відбору відбудеться 9 березня, у ньому змагатимуться п’ять конкурсантів. Переможця визначають на 50% голосами журі та на 50% народним голосуванням.

«Я дуже рада, що Швеція дає мені ці можливості. Мене тут підтримали як шведку, я отримала стільки любові — і це робить мене справді щасливою», — сказала Марія Сур в інтервʼю мовнику SVT.

Марія додала, що розглядала можливість брати участь в українському відборі на «Євробачення», однак подумала, що «зараз не найкращий час для цього», і вирішила будувати кар’єру у Швеції.

???????? Maria Sur - When I'm Gone#Melfest #Melodifestivalen pic.twitter.com/kW1n0QjfxK

— ESC Europe (@ESCEurope) February 10, 2024

19-річна уродженка Запоріжжя Марія Сур, учасниця «Голосу країни-12», разом з мамою у 2022 році через повномасштабне вторгнення переїхала до Швеції. Її батько залишається в Україні.

Співачка вчить шведську мову, паралельно навчається в Київському університеті дистанційно. У відборі на «Євробачення» від Швеції вона бере участь уже вдруге — торік Марія вийшла до фіналу з піснею «Never Give Up» і посіла дев’яте місце.

Марія Сур брала участь у 12-му сезоні «Голосу країни». Вона була в команді Наді Дорофєєвої, а згодом Олі Полякової. Дівчина покинула проєкт напередодні фіналу, не потрапивши до прямих ефірів.

68-й конкурс «Євробачення» відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року — 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024». Переможцем Нацвідбору від України став дует alyona alyona & Jerry Heil.

Фото: Eurovision-2023

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY