Валерія Залужного звільнено з посади Головнокомандувача ЗСУ

Валерія Залужного звільнено з посади Головнокомандувача ЗСУ

8 Лютого 2024
3385
8 Лютого 2024
18:27

Валерія Залужного звільнено з посади Головнокомандувача ЗСУ

3385
Володимир Зеленський подякував генералу Залужному за два роки захисту України і запропонував «бути разом в команді Української держави».
Валерія Залужного звільнено з посади Головнокомандувача ЗСУ
Валерія Залужного звільнено з посади Головнокомандувача ЗСУ

У четвер, 8 лютого, Валерія Залужного було звільнено з посади Головнокомандувача ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з головкомом, подякував йому за два роки захисту України та запропонував «бути й надалі разом у команді Української держави». Про це йдеться у відеозверненні глави держави. 

Президент розповів, що під час зустрічі з генералом Залужним «відверто говорили про те, що потребує змін в армії. Термінових змін».

«Ми маємо чесно говорити: відчуття стагнації саме на південних напрямках та складнощі в боях на Донеччині вплинули на суспільний настрій. Українці стали рідше говорити про перемогу», — підкреслив Володимир Зеленський та заявив про своє рішення оновити керівництво Збройними силами.

ДОПОВНЕНО: Новим Головнокомандувачем ЗСУ призначили генерала-полковника Олександра Сирського.

Перед тим, як з'явилося звернення президента, Валерій Залужний у своєму телеграмі зазначив, що завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року: «Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом».

Генерал подякував команді Генерального штабу, Міністерства оборони та Президенту України і додав: «Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх. Українці обовʼязково переможуть. Слава Україні!»

Ще раніше про ухвалене рішення щодо необхідності зміни керівництва ЗСУ на своїй фейсбук-сторінці оголосив міністр оборони Рустем Умєров.

«Війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 — це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги», — йдеться у дописі міністра.

Фото: Володимир Зеленський / фейсбук 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3385
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду