Начальником Генштабу ЗСУ призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича

Начальником Генштабу ЗСУ призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича

9 Лютого 2024
1122
9 Лютого 2024
23:12

Начальником Генштабу ЗСУ призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича

1122
Кандидатуру Анатолія Баргилевича запропонував новий Головком Олександр Сирський.На початку повномасштабного вторгнення Баргилевич очолив оборону сектора № 1 оборони Києва на гостомельському напрямку і не допустив прориву ворога до столиці.
Начальником Генштабу ЗСУ призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича
Начальником Генштабу ЗСУ призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича

Президент Володимир Зеленський призначив нового начальника Генштабу Збройних сил України. Ним став генерал-майор Анатолій Баргилевич. Про це Зеленський повідомив у вечірньому зверненні 9 лютого.

«Сьогодні проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше — провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина — розуміє завдання цієї війни та українські цілі», — заявив глава держави.

За його словами, сьогодні Головком Олександр Сирський визначив і кандидатури заступників, «і я підпишу відповідні укази», — сказав Зеленський.

Також визначено заступників начальника Генерального штабу. Як зазначив у зверненні Президент, «всі хлопці — бойові, фахові, кожен — із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів».

Глава держави подякував генерал-лейтенанту, Герою України (з 2015 року. — Ред.) Сергію Шапталі, який очолював Генштаб ЗСУ з 28 липня 2021-го, «за службу протягом цих двох років війни».

Про свою відставку згодом повідомив і сам Сергій Шаптала. Він висловив вдячність команді Генштабу, воїнам ЗСУ та всім українцям за невтомну роботу, яка наближає Україну до перемоги.

«Згідно з Указом Президента України залишаю пост начальника Генерального штабу Збройних Сил України, — написав Сергій Шаптала. — Висловлюю глибоку вдячність злагодженій команді Генерального штабу за підтримку, розуміння та самовіддане виконання завдань.

Особлива подяка солдатам і сержантам, офіцерам і генералам Збройних Сил України на передовій, у штабах і в тилу. Ваша відданість Україні та готовність до її захисту роблять вас справжніми Героями, і я глибоко пишаюся вами. Вдячний кожному за спільну службу та невтомні зусилля, що наближають звільнення нашої Батьківщини.

Схиляю голову перед пам'яттю воїнів, які поклали своє життя за свободу України.

Щира вдячність українцям, які підтримують наше військо. Ваш патріотизм та незламність додають сил нашій армії та роблять нашу країну міцнішою. Ваш внесок у майбутню перемогу назавжди залишиться в пам'яті нації.

Тримаймо стрій! Разом до Перемоги!»

Анатолій Баргилевич народився 8 квітня 1969 року в селі Омелянівка Житомирської області. Закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

Як повідомляє «Новинарня», у початковий період російсько-української війни у 2014 році Баргилевич обіймав посаду керівника управління оперативної підготовки Головного оперативного управління Генштабу. Пізніше — служив у штабі Антитерористичної операції.

У 2016 році його призначили начальником оперативного управління командування Сухопутних військ, де він відповідав за розвиток територіальної оборони. Командування Сухопутних військ очолював Олександр Сирський

З 2020-го по 2022 рік генерал-майор Баргилевич був заступником командувача Сухопутних військ — командувачем Командування територіальної оборони. У 2022–2023 роках — начальником штабу ОСУВ «Хортиця». Командувачем цього угруповання був Олександр Сирський — до свого призначення Головнокомандувачем ЗСУ.

Відтак Баргилевича вважають «людиною Сирського».

У жовтні 2023 року Баргилевича призначили командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ.

Суспільне з посиланням на Міноборони повідомляло, що він фактично був першим командувачем ТрО ще 2020 року у складі Сухопутних військ.

На початку повномасштабного вторгнення генерал-майор Баргилевич очолив оборону сектора № 1 оборони Києва на гостомельському напрямку.

Фото: Анатолій Баргилевич / «Армія Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду