Перезавантаження почалося: Зеленський прокоментував відставку міністерки у справах ветеранів Лапутіної

Перезавантаження почалося: Зеленський прокоментував відставку міністерки у справах ветеранів Лапутіної

5 Лютого 2024
5492
5 Лютого 2024
21:50

Перезавантаження почалося: Зеленський прокоментував відставку міністерки у справах ветеранів Лапутіної

5492
Президент, зокрема, зазначив, що відставка Юлії Лапутіної — «питання виключно менеджменту. Україні потрібні сила, свіжа енергія й достатнє лідерство в кожній сфері».
Перезавантаження почалося: Зеленський прокоментував відставку міністерки у справах ветеранів Лапутіної
Перезавантаження почалося: Зеленський прокоментував відставку міністерки у справах ветеранів Лапутіної

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні прокоментував звільнення міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної та заявив про потребу перезавантаження політики. 

«Сьогодні зранку ми обговорили з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем посилення політики героїв — політики ветеранів. Кроки, які подолають наявні проблеми в цій сфері й додадуть упевненості нашим людям. Кроки перезавантаження — і не тільки в цьому напрямі. 

За всієї поваги до пані міністра, це питання виключно менеджменту. Україні потрібні сила, свіжа енергія й достатнє лідерство в кожній сфері. Ми повинні перемогти в цій війні. І зробити цього року максимум, тобто навіть більше, ніж можливо», — заявив Зеленський. 

Як відомо, сьогодні, 5 лютого, міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна подала заяву про відставку з займаної посади. Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук: «До Верховної Ради України надійшла заява Лапутіної Юлії Анатоліївни про відставку з посади міністра у справах ветеранів України»

Читайте також: 

Верховна рада призначила Юлію Лапутіну на посаду міністерки у справах ветеранів 18 грудня 2020 року. До цього вона майже 30 років служила та працювала у Службі безпеки України.

У 1992 році стала першою жінкою-оперативницею у відділі контррозвідки СБУ.

У 1994 році брала участь у ліквідації фейкового референдуму «про статус Криму» — затримувала місцевих бандитів, кримських чиновників і завезених росіянами бойовиків, які блокували роботу українських правоохоронців.

У 2008 році, припускаючи, що Росія може анексувати Крим, запропонувала концепцію ментальної інтеграції кримчан у материкову Україну. Однак втілити її не вдалось, як пояснює сама Лапутіна, «бо змінилась влада».

У квітні 2014 року Лапутіна поїхала на фронт — у складі першої групи СБУ охороняла краматорський аеропорт від сепаратистів з групи Стрєлкова (Гіркіна).

У 2018-му Юлія Лапутіна стала другою жінкою в Україні, яка отримала звання генерала. 

Останні шість років перед призначення на посаду очільниці Мінветеранів працювала на посаді заступниці начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформбезпеки — займалася протидією гібридним загрозам.

Нагадаємо, вчора, 4 лютого, в інтерв'ю італійському телеканалу Rai1 Володимир Зеленський  заявив, що «розмірковує» над заміною головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і загалом над перезавантаженням «напрямку керівництва країною».

«Коли ми говоримо про це, я маю на увазі ротацію цілої низки державних лідерів, не тільки в одному секторі, такому як військовий. Я розмірковую над цією заміною (Залужного. — “ДМ”.), але не можна сказати, що тут ми замінили одну людину…

Якщо ми хочемо перемогти, ми повинні усі рухатися в одному напрямку, бути переконані в перемозі, ми не можемо зневіритися, опустити руки, ми повинні мати правильні позитивні енергії... Тому я говорю про перезавантаження, про заміну, я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напрямку керівництва країною», — сказав президент. Він додав, що «це питання людей, які мають керувати Україною. Безумовно, потрібне перезавантаження, новий початок».

Фото: міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна / Львівська ОВА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5492
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
данило
82 дн. тому
обновляем главнокомандующего
данило
82 дн. тому
А может обновить главнокомандующего?
данило
82 дн. тому
А может обновить главнокомандующего?
Олександр
82 дн. тому
міністром назначать лисого з КралВрал95
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду