detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
05.02.2024 21:50
Перезавантаження почалося: Зеленський прокоментував відставку міністерки у справах ветеранів Лапутіної
Перезавантаження почалося: Зеленський прокоментував відставку міністерки у справах ветеранів Лапутіної
Президент, зокрема, зазначив, що відставка Юлії Лапутіної — «питання виключно менеджменту. Україні потрібні сила, свіжа енергія й достатнє лідерство в кожній сфері».

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні прокоментував звільнення міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної та заявив про потребу перезавантаження політики. 

«Сьогодні зранку ми обговорили з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем посилення політики героїв — політики ветеранів. Кроки, які подолають наявні проблеми в цій сфері й додадуть упевненості нашим людям. Кроки перезавантаження — і не тільки в цьому напрямі. 

За всієї поваги до пані міністра, це питання виключно менеджменту. Україні потрібні сила, свіжа енергія й достатнє лідерство в кожній сфері. Ми повинні перемогти в цій війні. І зробити цього року максимум, тобто навіть більше, ніж можливо», — заявив Зеленський. 

Як відомо, сьогодні, 5 лютого, міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна подала заяву про відставку з займаної посади. Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук: «До Верховної Ради України надійшла заява Лапутіної Юлії Анатоліївни про відставку з посади міністра у справах ветеранів України»

Читайте також: 

Верховна рада призначила Юлію Лапутіну на посаду міністерки у справах ветеранів 18 грудня 2020 року. До цього вона майже 30 років служила та працювала у Службі безпеки України.

У 1992 році стала першою жінкою-оперативницею у відділі контррозвідки СБУ.

У 1994 році брала участь у ліквідації фейкового референдуму «про статус Криму» — затримувала місцевих бандитів, кримських чиновників і завезених росіянами бойовиків, які блокували роботу українських правоохоронців.

У 2008 році, припускаючи, що Росія може анексувати Крим, запропонувала концепцію ментальної інтеграції кримчан у материкову Україну. Однак втілити її не вдалось, як пояснює сама Лапутіна, «бо змінилась влада».

У квітні 2014 року Лапутіна поїхала на фронт — у складі першої групи СБУ охороняла краматорський аеропорт від сепаратистів з групи Стрєлкова (Гіркіна).

У 2018-му Юлія Лапутіна стала другою жінкою в Україні, яка отримала звання генерала. 

Останні шість років перед призначення на посаду очільниці Мінветеранів працювала на посаді заступниці начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформбезпеки — займалася протидією гібридним загрозам.

Нагадаємо, вчора, 4 лютого, в інтерв'ю італійському телеканалу Rai1 Володимир Зеленський  заявив, що «розмірковує» над заміною головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і загалом над перезавантаженням «напрямку керівництва країною».

«Коли ми говоримо про це, я маю на увазі ротацію цілої низки державних лідерів, не тільки в одному секторі, такому як військовий. Я розмірковую над цією заміною (Залужного. — “ДМ”.), але не можна сказати, що тут ми замінили одну людину…

Якщо ми хочемо перемогти, ми повинні усі рухатися в одному напрямку, бути переконані в перемозі, ми не можемо зневіритися, опустити руки, ми повинні мати правильні позитивні енергії... Тому я говорю про перезавантаження, про заміну, я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напрямку керівництва країною», — сказав президент. Він додав, що «це питання людей, які мають керувати Україною. Безумовно, потрібне перезавантаження, новий початок».

Фото: міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна / Львівська ОВА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY