Сатиричний влог Юрка Космини «Ньюспалм» відтепер виходить на окремому [M]-каналі в Megogo

Сатиричний влог Юрка Космини «Ньюспалм» відтепер виходить на окремому [M]-каналі в Megogo

11 Січня 2024
1904
11 Січня 2024
17:26

Сатиричний влог Юрка Космини «Ньюспалм» відтепер виходить на окремому [M]-каналі в Megogo

1904
Мета цього кроку, за словами автора проєкту, — знайти нових глядачів та підняти боротьбу сарказму з пропагандою на новий технологічний рівень.
Сатиричний влог Юрка Космини «Ньюспалм» відтепер виходить на окремому [M]-каналі в Megogo
Сатиричний влог Юрка Космини «Ньюспалм» відтепер виходить на окремому [M]-каналі в Megogo

Сатиричний влог «Ньюспалм» від «Детектора медіа» і поета-сатирика Юрка Космини відтепер виходитиме на найбільшому українському OTT-сервісі Megogo. Випуски проєкту, який являє собою тижневий огляд вітчизняного медіаабсурду та перлів ворожої пропаганди, можна переглядати цілодобово в режимі нонстоп на каналі «[M] Ньюспалм». 

«Мені як давньому футбольному вболівальнику (а відтак — і користувачу Megogo) дуже приємно, що "Ньюспалм" тепер виходить на одній платформі з трансляціями єврокубків. Впевнений, така співпраця дозволить "Ньюспалму" знайти нових глядачів та підняти боротьбу сарказму з пропагандою на новий технологічний рівень!» — каже Юрко Космина.

Як повідомлялось, у листопаді минулого року на Megogo з’явився інший проєкт «Детектора медіа» — авторський відеоблог Вадима Міського «Локшину замовляли?». У ньому розповідається, яку дезінформацію вкидають російські пропагандисти, як змінюються їхні методички для того, щоб досягати політичних цілей, і яку локшину намагаються згодувати кремлівські кухарі різним споживачам: і росіянам, і українцям, і мешканцям західних країн. 

«Ньюспалм» у вигляді «двох сезонів шоу» на Megogo виклали наприкінці грудня минулого року. А тепер запустили й телеканал зі своєю сіткою, рандомно складеною з випусків за майже п’ять років виходу «Ньюспалму». У такому форматі на Megogo вже, наприклад, виходять «Рагулівна» та «Історія без міфів».

«Фактчекінг та розвінчання міфів — це те, чого бракує в ефірі телеканалів, але чого дуже потребує їхня глядацька аудиторія. Причому у якомога простішій формі викладення, щоб бути зрозумілим навіть для непідготовленого глядача. І саме це він тепер матиме змогу побачити на Megogo. Адже “Ньюспалм” Юрка Космини, на відміну від традиційного “важкого” контенту на цю тему, доносить надзвичайно важливу інформацію доступно, саркастично і захопливо, буквально висміюючи “страшилки” ворога і недолугості вітчизняних медійних персон», — прокоментувала шефредакторка інтернет-видання «Детектор медіа» Наталія Лигачова.

Нагадаємо, «Ньюспалм» — щотижневий віршовано-сатиричний огляд фейків, маніпуляцій, ганьби, зради, медіалаж та фейспалмів із життя засобів масової інформації та медійних персон. Слоган відеоблогу — «Тримайте руку біля лоба!». Від початку повномасштабного вторгнення здебільшого висміює ворожу та про-ворожу пропаганду.

В останньому випуску «Ньюспалму», приміром, ішлося про лошадок Путіна, мощі Миколая й гірчичники Оксани Марченко, у попередньому (річному дайджесті кринжу) — про лінгвоцид котів, кнопку Шамана і дрон Чебурашку, а перед тим у центрі поетичної уваги автора були акула Арестовича, кітель Шуфрича і зарплата Мосейчук.

Коротше, «все те, від чого рука сама тягнеться… переказати гроші Збройним силам України», як каже в кожному випуску «Ньюспалму воєнного часу» сам Юрко Космина.

Читайте також: 

Фото: скриншот програми «Ньюспалм»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1904
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду