Власним прикладом: Михайла Лебігу та інших блогерів з великою аудиторією закликали піти до ТЦК

Власним прикладом: Михайла Лебігу та інших блогерів з великою аудиторією закликали піти до ТЦК

4 Січня 2024
2457

Власним прикладом: Михайла Лебігу та інших блогерів з великою аудиторією закликали піти до ТЦК

2457
На думку військових, інфлюенсери мають просували ідеї та цінності, які будуть стимулювати українців іти до армії.
Власним прикладом: Михайла Лебігу та інших блогерів з великою аудиторією закликали піти до ТЦК
Власним прикладом: Михайла Лебігу та інших блогерів з великою аудиторією закликали піти до ТЦК

Українські військові звернулись до блогерів та інфлюенсерів з великою аудиторією із закликом піти в ТЦК та пройти ВЛК, власний прикладом спонукаючи громадян країни змінити ставлення до мобілізації в Україні. Така пропозиція пролунала під час розмови лейтенанта ЗСУ Андрія Коваленка та офіцера управління 12 бригади «Азов» Нацгвардії Дмитра «Дипломата» у першому випуску спецпроєкту «Про війну», який створили Укрінформ та Центр протидії дезінформації.

«Ми не говоримо про те, щоб одразу піти на фронт і стріляти, або в “учебку”. А просто сходити оновити свої дані, пройти ВЛК. І тут заходить людина, наприклад Міша Лебіга, і у нього в сториз постійно про те, що він десь п'є, веде розгульний тип життя, і молоде покоління дивиться і думає: “Якщо він так відпочиває, гуляє і донатить, то і ми так можемо, чого ви нас кличете в військкомати, чого ви від нас взагалі хочете?» — сказав заступник керівника Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Ведучі програми зазначили, що держава повинна працювати з Михайлом Лебігою та іншими блогерами щодо мобілізації. Наразі ж вони, зокрема Лебіга, на думку ведучих, демонструють «зовсім інше життя».

За словами Коваленка, Україна може «не вивезти цю війну», адже армія потребує нових сил, а ті, хто довго воює на фронті, — ротації. Тому важливо, щоб блогери «просували ті якості та цінності, які будуть стимулювати українців іти в армію». Проте, вважає Коваленко, не варто тиснути. Треба пояснити, щоб люди зрозуміли й прислухались.

«Їх треба збирати, треба говорити постійно, не вказувати, що вони мають робити, але інтелектуально доносити свою думку, і вони точно будуть прислухатися, я впевнений, що багато інфлюенсерів дуже давно зацікавлені в роботі з державою і на благо держави», — сказав військовий.

Дмитро «Доцент» наголосив, що такі, як він, є «голосом звичайних військових», а ось блогери мають зовсім іншу багатотисячну або мільйонну аудиторію. Здебільшого це молоді люди, яким просто треба показати приклад. Не «веселитись та бухать», а зробити так, щоб наші діти не воювали, а жили у мирній державі. 

«Міша Лебіга і не тільки Міша, покажіть свій приклад. Підіть самі, пройдіть ВЛК, підіть в “учебку”, і реально вам це додасть класну аудиторію, і ви просто будете летіти по трафіку і по всьому, покажете приклад і зробите користь для держави», — закликав Коваленко.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що український стрим-блогер Михайло Лебіга, відомий під нікнеймом Leb1ga, 16 липня 2023 року провів на стримінговій платформі Twitch благодійний збір на безпілотники «Сич» для Головного управління розвідки Міноборони. За вісім годин стриму вдалося зібрати кошти на три безпілотники, хоч початковою ціллю був один.

Також ми писали про те, що президент Володимир Зеленський вважає правильним, що законопроєкт про мобілізацію в Україні обговорюють «не в кулуарах», а публічно.

Читайте також:

Фото: Leb1ga / Twitch

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2457
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрій Шеляженко
118 дн. тому
Надав би перевагу популяризації загальнолюдських ідей та цінностей ненасильства і підвищенню обізнаності людей про право на відмову вбивати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду