У соцмережах поширюють фейкові повістки в «Дії»

У соцмережах поширюють фейкові повістки в «Дії»

28 Грудня 2023
908
28 Грудня 2023
11:36

У соцмережах поширюють фейкові повістки в «Дії»

908
На фейкових скриншотах вказано, що повістки надіслані буцімто від Житомирського ТЦК.
У соцмережах поширюють фейкові повістки в «Дії»
У соцмережах поширюють фейкові повістки в «Дії»

У соцмережах почали поширювати фейкові скриншоти повісток у застосунку «Дія», надісланих нібито від Житомирського об'єднаного міського територіального центру комплектування. Про це повідомив Житомирський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

«Це фейк російської пропаганди, який особливо активно розповсюджується у телеграм-каналах ворога. Це є ще одна інформаційна кампанія агресора, спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні та зрив мобілізації», — заявили в Житомирському ТЦК.

Установа запевнила, що, як і будь-який інший ТЦК, не використовує «Дію» для оповіщення громадян. 

Служба зв’язків з громадськістю Житомирського ТЦК закликала не піддаватися ворожій пропаганді, дотримуватися інформаційної гігієни та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Нагадаємо, на початку грудня в анонімних телеграм-каналах поширювали відео, на якому нібито зображена повістка, що буцімто прийшла через портал державних послуг «Дія». 

Наприкінці грудня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив у своєму телеграм-каналі, що в застосунку «Дія» ніколи не надсилатимуть повістки.

Водночас, за словами міністра оборони Рустема Умєрова, Міноборони розглядає можливість сповіщати чоловіків про необхідність з’явитись у ТЦК через електронне сповіщення, однак поки не відомо, в якому вигляді це відбуватиметься.

На Різдво, 25 грудня, пізно ввечері стало відомо, що Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби». Серед нововведень — можливість надсилання повісток про виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в електронному вигляді.

Фото: Житомирський обласний ТЦК та СП / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
908
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
212 дн. тому
Просто не треба забувати що вільна контрактна форма на Росії і вільний виїзд там, для наших корумпованих завжди була як кістка в горлі. Достатньо згадати як всі два роки пропаганда обрізаних поширювала фейки що ось і на Росії все стало примусово. Навіть диктаторський закон про посилення мобілізації смердів прийняли після того, як на Росії вигадали реєстр електронних повісток. Тепер цим користаються обрізані пропагандони на Росії. Зараз ми спостерігаємо агонію програшу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду