Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим (ВІДЕО)

Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим (ВІДЕО)

24 Грудня 2023
4433
24 Грудня 2023
22:07

Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим (ВІДЕО)

4433
Президент звернувся до країни, яка вперше відзначає Різдво 25 грудня, разом з багатьма іншими християнами світу.
Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим (ВІДЕО)
Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом, яке цьогоріч Україна вперше за роки незалежності офіційно святкує 25 грудня. 

«Мільйони українців сьогодні чекають на появу у вечірньому небі першої зорі, що сповіщає про настання Різдва Христового. Свята, яке має багато відтінків. Велике церковне свято. Важливе народне свято. Родинне свято. Різдво, яке завжди люблять діти і чекають дорослі. Різдво, яке наповнює серця світлом. Різдво, яке завжди дарує надію. 

Уже другий рік, як ми дізналися ще одну його форму, ще один його вимір. Це Різдво в часи повномасштабної війни. Різдво, яке має інший настрій, контекст, інший присмак. 

І не такою, як завжди, є сімейна домашня вечеря. Бо не всі з нас удома. І не всі мають дім. І стало набагато важливіше не які страви на столі, а які люди за столом. І як дорого, коли вони поруч.  І як важливо, щоб ті, хто зараз не поруч і боронить Україну, були на зв’язку. Як радісно побачити на екрані «пташечок», які означають, що повідомлення доставлено й прочитано. Як важливо отримати відповідь від них», — сказав президент у привітанні. Він також підкреслив, що сьогодні українці святкують Різдво «разом з Європою та світом».

Звернення було записано у Києво-Печерській лаврі, в якій із січня 2023 року проводить богослужіння Православна церква України (ПЦУ). 

«Час напередодні Різдва — час найдовших ночей у році. Але вже завтра день починає зростати, світло починає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програє. 

І зрештою темрява програє. Зло програє. Сьогодні — це наша спільна мета, спільна наша мрія, і саме за це сьогодні — наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. За день, коли всі ми зможемо зібратися вдома в мирний рік мирного Різдва. І скажемо одне одному: “Христос народився!”», — сказав наприкінці виступу президент.

Нагадаємо, що Православна церква України 24 травня 2023 року провела архиєрейський собор, на якому затвердили її перехід на новоюліанський календар. 13 листопада Києво-Печерська лавра також перейшла на новоюліанський календар. 

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4433
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
124 дн. тому
Иудей поздравляет православных с католическим Рождеством. Странный тип
Ukrainian
124 дн. тому
зеленая сопля как путин - похрен на людей - для этих уродов мы, люди - расходники. зеленая щмара - будь мужиком - введи наконец состояние войны уже - или давай уже начинай действовать по Констиутции!!!! иначе - ты просто лжец. мразь и главный (внутренний ) враг!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду