detector.media
21.12.2023 12:58
Про Рустема Умєрова поширюють черговий фейк
Про Рустема Умєрова поширюють черговий фейк
Шириться дезінформація про нібито американське громадянство членів сім'ї міністра оборони.

У ЗМІ поширюється інформація про те, що члени родини міністра оборони України Рустема Умєрова нібито є громадянами США, і вона не відповідає дійсності, застерігає пресслужба оборонного відомства

У Міністерстві оборони наголошують, що діти Умєрова (10-річний син та доньки двох і восьми років) є громадянами лише України і громадянства інших країн члени родини міністра не мають.  

«Українські паспорти, які їм було видано після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у Посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів — США.  

У 2016 році родина міністра оборони України була вимушена виїхати за кордон через замахи та погрози внаслідок систематичної діяльності Рустема Умєрова щодо деокупації тимчасово окупованого Криму», — йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони. 

У відомстві додають, що з 2014 року Рустем Умєров у якості делегата Курултаю разом із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу виступав на всіх міжнародних майданчиках, розповідаючи про порушення прав людей у тимчасово окупованому Криму, а також був залучений до процесу звільнення політвʼязнів півострова.  

Нагадаємо, у жовтні спецслужби РФ спланували інформаційну атаку проти міністра оборони Рустема Умєрова. За інформацією ГУР МО, росіяни створили та розіслали підконтрольним пропагандистам і так званим «технологам» нову методичку з наративами, спрямованими на підрив довіри до України з боку її партнерів на Заході. 

На початку грудня у телеграмі з’явився фейковий акаунт міністра оборони України.

Фото: фейсбук-сторінка Рустема Умєрова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY