Український культурний фонд презентував Стратегію діяльності на 2024–2027 роки

Український культурний фонд презентував Стратегію діяльності на 2024–2027 роки

7 Грудня 2023
724
7 Грудня 2023
23:29

Український культурний фонд презентував Стратегію діяльності на 2024–2027 роки

724
Після закінчення війни Стратегія УКФ буде змінюватися.
Український культурний фонд презентував Стратегію діяльності на 2024–2027 роки
Український культурний фонд презентував Стратегію діяльності на 2024–2027 роки

7 грудня в Києві відбулася презентація нової Стратегії Українського культурного фонду. Документ, розроблений на три найближчі роки, повністю відповідає викликам сьогодення. На цьому наголосив виконавчий директор УКФ Владислав Берковський під час виступу, йдеться на сайті УКФ. 

Він зазначив, що процес написання Стратегії був тривалим і потребував зусиль багатьох людей. «Під час розробки цього наріжного для діяльності Фонду документа ми враховували позицію низки фахівців, митців, діячів культури, а також представників влади. Активна залученість громадськості дозволила покращити та підсилити зміст Стратегії, за що я безмежно вдячний», — заявив Берковський. 

За його словами, Фонд поставив перед собою мету — сприяти відновленню сучасної екосистеми культури та креативності в Україні. 

У Стратегії окреслені пріоритетні напрямки діяльності УКФ. Зокрема, зміцнення соціальної згуртованості суспільства, сприяння безбар'єрному доступу до культури, посилення суб’єктності України в світі. «Насправді, це дуже важливий елемент, особливо, посилення суб'єктності в сфері культури», — наголосив виконавчий директор УКФ. 

За його словами, у грантовому сезоні 2024–2025 робота команди УКФ буде зосереджена на сприянні стабілізації й відновленні спроможності інституцій та дієвців культури.  

З 2025 року діяльність УКФ буде сфокусована, зокрема на кроссекторальних ініціативах та підсиленні ролі культури для стійкості суспільства у війні за ідентичність.  

У 2026–2027 роках Фонд сприятиме розвитку екосистеми культури та творців сенсів, розширенню культурної пропозиції, міжнародному полілогу культур, спільнот і лідерів для відновлення людяності та стійкості демократії у світі. 

Як передає кореспондент Укрінформу, Берковський під час презентації також повідомив, що у  майбутньому УКФ має стати національним взірцем організаційної моделі виконавчої державної установи з реалізації політик для трансформації організаційних культур. 

«Як ми себе бачимо на довгій дистанції, тобто яким є Фонд через три, чотири, п'ять років? В першу чергу, ми маємо стати медіатором сенсів майбутнього, в принципі, ми і зараз ним є, але маємо стати більше», — зауважив виконавчий директор Фонду.  

Він додав, що після закінчення війни Стратегія УКФ змінюватиметься. 

Ознайомитися з повною версією Стратегії УКФ 2024–2027 можна за посиланням. 

Фото: сайт Українського культурного фонду

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
724
Читайте також
12.01.2024 09:00
Анастасія Платонова
для «Детектора медіа»
1 532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду