У День ЗСУ розпочався продаж календаря «Письменники на захисті України»

У День ЗСУ розпочався продаж календаря «Письменники на захисті України»

6 Грудня 2023
668
6 Грудня 2023
22:03

У День ЗСУ розпочався продаж календаря «Письменники на захисті України»

668
Літераторів у війську виявилося так багато, що аби розмістити фото хоча б частини з них, традиційний формат календаря - 12 місяців - довелося змінити на щотижневий.
У День ЗСУ розпочався продаж календаря «Письменники на захисті України»
У День ЗСУ розпочався продаж календаря «Письменники на захисті України»

До Дня Збройних сил України літературна агенція OVO розпочала продаж календаря «Письменники на захисті України», повідомляє «Українська правда. Життя». Тираж налічує 100 примірників. Усі виручені кошти йдуть на закупівлю протимінних чобіт для саперів на фронті. 

У календарі зібрані світлини українських письменників і письменниць, які служать у лавах Збройних сил України. Замість щомісячного формату автори календаря обрали щотижневий: на кожному з 53 розворотів — фото літераторів, зроблені під час їхньої служби. Декілька сторінок присвячені письменникам, полеглим у боях, а також тим, хто з міркувань безпеки фото не надав. 

У календарі можна побачити світлини Олени Білозерської, Павла Вишебаби, Валерія Маркуса, Олени Герасим’юк, Анатолія Дністрового, Дмитра Лазуткіна, Миколи Кулініча, Антона Полуніна, Валерія Пузіка та багатьох інших митців.  

Укладачкою календаря стала дослідниця військової літератури Ганна Скоріна, а перелік загиблих письменників-воїнів створила Олена Герасим’юк 

Ось декілька розворотів календаря з письменниками-захисниками: 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Як виявилося, письменників та письменниць у війську так багато, що традиційний формат на 12 місяців не підійшов. І навіть після зміни концепції на 53 тижні вдалося помістити не всіх. 

«Унікальність календаря ще й у тому, що всі учасники надали реальні фото зі своєї служби, свого бойового життя, тому це — відбитки часу і досвіду, які треба зберегти», – розповіла засновниця Літературної агенції OVO Вікторія Ма.   

У перший же день офіційних продажів «військово-літературного» календаря в Україні було продано 10 примірників. 

Презентація та перші продажі видання відбулися на Франкфуртському книжковому ярмарку у жовтні. Тоді ініціативу підтримали Український інститут книги та Goethe-Institut. За час проведення події вдалося продати 25 примірників. На отримані кошти, як повідомила Вікторія Ма, вже замовили кілька пар протимінних чобіт для 47-ї окремої механізованої бригади. 

Для тих, хто не має можливості придбати календар, але хоче підтримати ініціативу, Літературна агенція OVO разом з кінотеатром «Жовтень» проведуть 28 грудня спеціальну подію «Новорічні читання: поети на захисті України»:  серед власників квитків розіграють календар з підписами частини героїв, чиї фото розміщені в календарі. 

Фото: скриншоти «УП. Життя»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
668
Читайте також
13.09.2023 16:55
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду