Документальний фільм «Могила» про масове поховання в Ізюмі презентують у Лондоні

Документальний фільм «Могила» про масове поховання в Ізюмі презентують у Лондоні

8 Листопада 2023
1237
8 Листопада 2023
15:13

Документальний фільм «Могила» про масове поховання в Ізюмі презентують у Лондоні

1237
Над стрічкою протягом року працювали журналісти харківського видання «Ґвара Медіа» разом із документалістами британської Studio 9 Films.
Документальний фільм «Могила» про масове поховання в Ізюмі презентують у Лондоні
Документальний фільм «Могила» про масове поховання в Ізюмі презентують у Лондоні

6 листопада на британських телеканалах ITV1 та ITV відбулася офіційна прем’єра документального фільму «Могила» («The Grave»), який створили журналісти харківського регіонального видання «Ґвара Медіа» спільно з британською Studio 9 Films. А у п’ятницю, 10 листопада, в лондонському Frontline Club відбудеться презентація фільму. Про це «Детектору медіа» повідомила комунікаційна менеджерка «Ґвара Медіа» Наталя Фандоріна.

«Цей хвилюючий до сліз фільм розповідає про те, як минулої осені в лісі неподалік міста Ізюм було виявлено масове поховання. Це сталося після шести місяців жорстокої російської окупації. Було знайдено близько 450 тіл — деяких катували, деяких розстрілювали, а деякі померли внаслідок нещадних бомбардувань міста», — розповіла Фандоріна. 

У фільмі поєднано розповіді жителів Ізюма, які вижили в окупації, та коментарі українських слідчих і співробітників спецслужб, що виявляють та ідентифікують російських окупантів, причетних до воєнних злочинів Росії. Як сказав один із героїв фільму, те, що зробили російські військові, це проти людства, це можна назвати геноцидом.

Трейлер стрічки можна подивитись тут.

«Ґвара Медіа» — незалежна медіаплатформа з Харкова, що розповідає про регіон. Із початком повномасштабного вторгнення «Ґвара Медіа» фокусується на темах соціальних процесів на Харківщині, правах людини на інформацію та відновлення справедливості. Спеціалізується на конвергентній журналістиці. Щоб залучати аудиторію, створює найрізноманітніші форми цифрового контенту, такі як AR-маски, короткометражні документальні фільми, інтерактивні тести, фото- та відеоісторії. Є членом міжнародної мережі фактчекерів IFCN та слідує їхнім стандартам у політиці перевірки інформації.

Британська Studio 9 Films, яка заснована режисеркою Фіоною Ллойд-Девіс, спеціалізується на повнометражних документальних фільмах про війну, конфлікти та права людини.

Свій внесок у створення фільму зробив також Харківський пресклуб.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що кампанія Гілларі Клінтон спродюсує фільм про розслідування фондом Джорджа Клуні воєнних злочинів росіян в Україні.

Також ми писали про те, що «Трибунал для Путіна» вже зібрав понад 50 тисяч зафіксованих російських злочинів.

Читайте також:

Фото: кадри з фільму «Могила»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1237
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду