Андрій Шевченко очолив українське представництво Світового конгресу українців

Андрій Шевченко очолив українське представництво Світового конгресу українців

6 Листопада 2023
2805
6 Листопада 2023
09:12

Андрій Шевченко очолив українське представництво Світового конгресу українців

2805
Ключовими завданнями колишнього журналіста, політика і дипломата на новій посаді будуть підвищення ефективності адвокації СКУ, зв’язків з урядами та тісна співпраця з українською владою.
Андрій Шевченко очолив українське представництво Світового конгресу українців
Андрій Шевченко очолив українське представництво Світового конгресу українців

Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод оголосив про призначення колишнього журналіста, політика, посла України в Канаді Андрія Шевченка головою місії СКУ в Україні. Про це повідомила організація на своєму сайті та сам Шевченко на сторінці у фейсбуку: «Новий горизонт. Дякую за довіру, Світовий конгрес українців. До перемоги!»

За словами президента СКУ, мета цього призначення — посилення співпраці всесвітньої української громади з українською владою, Збройними силами України, міжнародними партнерами та українським суспільством. 

«Ми продовжуємо розвивати наші глобальні ініціативи Unite with Ukraine та Energize Ukraine, які покликані допомогти у найважчі часи війни українським захисникам та громадянам України. Наразі Світовий Конґрес Українців зосереджує свій фокус на політичну адвокацію та створення коаліцій в урядах країн проживання, аби посилити український голос та вплив у світі. Підвищення ефективності адвокації СКУ, зв’язків з урядами та тісна співпраця з українською владою — саме ці виклики стоятимуть перед новопризначеним головою місії СКУ в Україні», — наголосив Павло Ґрод. 

Президент СКУ пообіцяв, що очолювана ним організація буде в авангарді підтримки України як на міжнародній арені, так і в захисті та відбудові України. 

Андрій Шевченко відомий в Україні як журналіст, громадський активіст, політик і дипломат. У 1990-х роках працював кореспондентом ТСН і «Післямови» на каналі «1+1», на Новому каналі. У 1999–2003 був кореспондентом «Голосу Америки», у 2003–2005 — займав посаду шефредактора, ведучого новин на 5 каналі.

У 2005 році Шевченко став віцепрезидентом Національної телекомпанії України. Був народним депутатом Верховної Ради V, VI і VII скликань. З вересня 2015 року по серпень 2021 очолював посольство України в Канаді.

До вересня 2023 року Шевченко працював заступником міністра оборони, координуючи роботу МОУ у питаннях воєнної дипломатії, НАТО, ЄС та міжнародної військової допомоги. 

Світовий конгрес українців — організація, що існує понад 55 років і представляє інтереси понад 20 млн українців, які проживають за межами України у 70 країнах світу. СКУ визнана Економічною та соціальною радою ООН як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом і має статус міжнародної неурядової організації при Раді Європи. Головна мета СКУ нині — консолідація підтримки України та адвокація українських інтересів у світі.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що письменник, продюсер, журналіст, офіцер ЗСУ Ілларіон Павлюк офіційно очолив Управління преси та інформації Міністерства оборони України. 

Також ми писали про те, що фахівчиня зі стратегічних комунікацій та піару, медіатренерка Ярина Ключковська стала директоркою з комунікацій компанії з пошуку роботи Work.ua

Фото: Andriy Shevchenko / фейсбук

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2805
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Конан
174 дн. тому
Це за часів його "діяльності" працівники УТ-1 не витримали такого керОвника і перший і єдиний раз за всю історію вийшли на вулицю з передстрайковим мітингом?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду