Переможцем «Голосу країни» став воїн ЗСУ Михайло Панчишин

Переможцем «Голосу країни» став воїн ЗСУ Михайло Панчишин

30 Жовтня 2023
4110
30 Жовтня 2023
00:27

Переможцем «Голосу країни» став воїн ЗСУ Михайло Панчишин

4110
Зі сцени пісенного шоу 25-річний захисник Михайло Панчишин оголосив, що насправді перемогли Збройні сили України, адже срібним призером став ще один боєць — Юрій Городецький.
Переможцем «Голосу країни» став воїн ЗСУ Михайло Панчишин
Переможцем «Голосу країни» став воїн ЗСУ Михайло Панчишин

Переможцем 13-го сезону «Голосу країни», суперфінал якого відбувся у Варшаві, став 25-річний львів’янин, воїн ЗСУ Михайло Панчишин

Прямий ефір суперфіналу європейського сезону шоу «Голос країни» транслював на телеканал «1+1 Україна» за підтримки польського мовника Telewizja Polska (TVP).

У першому турі виступило вісім суперфіналістів, визначених за результатами кросбатлів. За перемогу боролися: ветеран повномасштабної війни, 25-річний Михайло Панчишин з позивним «Пташкин» з команди Артема Пивоварова; три суперфіналісти з команди Юлії Саніної — наймолодший учасник цього сезону, 16-річний Владислав Пелех, співачка Христина Старикова, яка живе за 60 км від лінії фронту, та українка Галина Печенізька, яка в Німеччині організувала власний хор; фольклористка Стася Чабан з команди Івана Клименка  і три учасники з команди Наді Дорофєєвої: військовий тилового забезпечення Юрій Городецький, вуличний музикант Роман Панченко та українка вірменського походження Майрамік Авоян.

На початку пісенного змагання ведучі Катерина Осадча та Юрій Горбунов сповістили, що сьогодні «вся Європа дізнається, яка Україна талановита!»

Шоу розпочалося зі спільного виступу тренерів, які виконали саундтрек «Голосу країни-13», що за час сезону став популярним на стримінгових платформах та очолював декілька плейлістів у найпопулярніших маркетплейсах світу.

Суперфінал пройшов у три етапи. На першому вісім фіналістів заспівали нові пісні, які вони ще не виконували у проєкті.

Юрій Городецький з притаманною його виконавській майстерності потужністю виконав мелодійний хіт Квітки Цісик «Місто спить». Під час чергового батлу він довів до сліз свою тренерку Надю Дорофєєву, коли заспівав «Браття українці», бо, без перебільшення, здавалося, що це співає його душа. Торік Юрій, боєць ЗСУ родом з Одещини, виклав у тіктоку відео, у якому натхненно виконував цю пісню, сидячи за кермом свого авто. Ролик набрав кілька тисяч переглядів і приніс Юрію справжнє визнання від захоплених  українців. На суперфіналі Дорофєєва пригадала, як під час «сліпих» прослуховувань повернулася до Городецького, коли почула в його виконанні «Києве мій». «Я наче відповідаю за сучасну музику, але я не могла не повернутися, бо ви співаєте серцем… Так само ви заспівали і зараз. “Місто спить”, поки його охороняють такі, як ви, наші захисники», — сказала вона. Юрій зізнався, що ще на початку повномасштабної війни зрозумів, що його пісні підтримують і його побратимів, і всіх  українців.

Михайло Панчишин вклав свою неймовірну енергетику у виконання легендарного хіта Фредді Мерк’юрі «Show must go on». Після виступу Михайло розповів, що музика врятувала його, коли він повернувся з-під Бахмута: «Я тоді довго не міг адаптуватися до мирного життя, все було сірим, була повна апатія. Потім, завдяки “Голосу”, я побачив, що знову можу бути корисним для своєї країни. Я співатиму для своїх хлопців, для своїх “Бойових бобрів”» («Бойові бобри» — назва підрозділу, у складі якого воював «Пташкин». — «ДМ»). Артем Пивоваров сказав своєму підопічному, що вісімка (Панчишин виступав під номером 8) — це знак безкінечності та безсмертя. 

Взагалі, вражало те щире тепло, з яким тренери зверталися до своїх підопічних. Особливо це відчувалося в Дорофєєвої та Пивоварова: коли вони говорили до Городецького і Панчишина, їхні голоси інколи тремтіли від почуттів до своїх героїчних конкурсантів, — вони не переставали вклонятися у подяці за  їхню боротьбу в цій війні. Так само й ведучі протягом усього шоу нагадували, що саме завдяки нашим захисникам це пісенне свято стало можливим.  

По завершенню глядацького голосування після першого етапу у напруженій тиші Катерина Осадча та Юрій Горбунов оголосили імена чотирьох виконавців, які пройшли до другого туру: Стася Чабан, Христина Старикова, Михайло Панчишин та Юрій Городецький. Вони виступили в дуетах зі своїми тренерами.

Христина Старикова та Юлія Саніна — з хітом гурту The Hardkiss «Мелодія». Анастасія Чабан та Іван Клименко — з піснею співачки KOLA «Під крилом». 

Юрій Городецький та Надя Дорофєєва заспівали «Думи мої, думи» —  пронизливе сучасне звучання вірша Тараса Шевченка.

Михайло Панчишин й Артем Пивоваров виконали патріотичний «Маніфест. Жовто-блакитне серце» авторства Пивоварова.

Після виступу «Пташкин» сказав, що українська культура особливо важлива під час війни, бо вона — «така ж наша ідентичність, як і наш прапор». Артем Пивоваров, який, здавалося, ледь стримував сльози, тихо мовив у мікрофон: «Скільки разів я чув від тебе ці слова: “Я почуваю себе живим на цьому проєкті”... Я маю сказати зараз щось про твій розвиток, твоє зростання на цьому проєкті, але я хочу зараз звернутися до всієї України: рідненька, українці, будь ласка, все, що я хочу, — щоби кожен наш захисник, який повертається додому, який повернеться, відчував себе живим завжди. Давайте не забувати про це, будь ласка, давайте бути підтримкою для них, бути тилом для них, завжди. Навіть після Перемоги». 

Підсумок глядацького голосування, за результатом якого до останнього, третього, туру пройшли Юрій Городецький і Михайло Панчишин, Юрій Горбунов оголосив урочисто: «Це буде крутий чоловічій суперфінал! Суперфінал між двома військовими наших Збройних сил України».

У фінальному змаганні вокалісти вийшли на сцену з піснями, які виконували на «сліпих» прослуховуваннях. Юрій Городецький — з вальсом Ігоря Шамо «Києве мій». 

Михайло Панчишин — з власною піснею «Невідомий солдат».

«Мені хотілося кожним кроком на цьому проєкті підтримувати наших людей», — сказав після виступу Юрій. Артем Пивоваров вкотре вклонився своєму підопічному: «Він пройшов 14-годинний бій під Бахмутом… Я пишаюся жити з такими, як ти, в одній країні, дихати з вами одним повітрям».

25-річний герой-захисник Михайло Панчишин і став переможцем 13-го сезону «Голосу країни», який вперше відбувся в європейському форматі.

Коли емоції глядачів у залі стихли, Катерина Осадча звернулася до Юрія Городецького: «Ми б хотіли зараз дати слово срібному призеру, тому що, насправді, всі ви для нас — переможці. Всі ви — герої. Всі ми — у великому боргу перед вами, героями, військовими ЗСУ».

Воїн-співак подякував за те, що отримав можливість виконати свої пісні, висловив вдячність за підтримку своїй дружині, яка була в залі. «Я тебе дуже кохаю, — сказав Юрій Городецький, звертаючись до неї. — Хочу подякувати всім українцям за їхню підтримку. За їхню працю, за те, що надихають мене співати, записувати ролики — невеличкі, але дуже важливі для мене. Окремо хочу сказати про лицарів 28-ї бригади. Хлопці! Давайте домочимо кацапів і будемо вже надалі веселі пісні співати. А не співати і плакати».  

Катерина Осадча перед тим, як передати мікрофон переможцю Михайлу Панчишину, зауважила: «Насправді, для нас, і я впевнена, що й для всіх глядачів, тут стоять два переможці».

Михайло Панчишин, дивлячись на Юрія Городецького і вперше за весь час шоу посміхнувшись, промовив: «Як би там не було, перемогли ЗСУ, братику».

Потім 25-річний ветеран, звертаючись до свого побратима, сказав: «Я обіцяв, що про наших хлопців не забудуть. “Прапор”, “Грошик”, “Кост”… Ця пісня написана про них і про всіх наших хлопців. Я буду далі нести цю славу, я буду  далі йти цим шляхом. І хочу передати привіт всім “Бойовим бобрам”. “Бойові бобри”, братики, люблю, обіймаю». І виконав пісню, з якою здобув титул переможця, — «Невідомий солдат».

«Сьогодні на цій сцені перемогли Збройні сили України. Завтра Збройні сили України переможуть на полі бою. Ми це точно знаємо!» — цими словами Юрій Горбунов підсумував суперфінал «Голосу країни»-2023.

Зірковими гостями шоу, які виступили зі своїми композиціями, були Monatik, Кola та Марта Липчей.

Фінал «Голосу країни-13» відбувся в оновленому форматі. Переможця традиційно обирають глядачі. Цьогоріч проголосувати можна було трьома способами.

У день суперфіналу «Київстар ТБ» відкрив безкоштовний доступ до телеканалу «1+1 Україна» на своїй ОТТ-платформі. Це надало змогу дивитися «Голос країни» на території України та Польщі.

Кошти, виручені під час голосування, спрямують на ініціативу «Київстар ТБ»  — закупівлю спеціального лазеру від опікових рубців для Національного реабілітаційного центру «Незламні», де проходять лікування українські діти, які зазнали опіків унаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, що канал «1+1» підтвердив нашій редакції, що фінансування виробництва 13-го сезону «Голосу країни» взяла на себе польська сторона.

 

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4110
Читайте також
06.09.2023 10:00
Марія Спалєк
«Детектор медіа»
1 951
01.08.2023 16:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду