Про «вдячність» держави

Про «вдячність» держави

9 Жовтня 2023
780
9 Жовтня 2023
10:44

Про «вдячність» держави

Геннадій Друзенко
правник, громадський активіст, співзасновник та керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова
780
Трагічна реальність фронтових буднів редагується в угоду владі, яка все більше нагадує тих, проти кого ми воюємо десятий рік поспіль.
Про «вдячність» держави
Про «вдячність» держави

Телеканал «Рада», а ви точно не переплутали, в якій країні ви працюєте? Ми вже змирилися, що ви не згадуєте добровольців у своїх репортажах. Але заблюрювати лого та напис Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова на футболках наших медиків, удаючи що на стабі працюють самі військові, – це і є «руський мир по українські».

За мої, наші з вами податки, державний канал остаточно перетворився на засіб низкосортної пропаганди. Де трагічна реальність фронтових буднів редагується в угоду владі, яка все більше нагадує тих, проти кого ми воюємо десятий рік поспіль…

Цікавий текст прийшов у особисті: «Геннадію, побачив Ваш пост у фейсбуці і дещо згадалось. Працювали, здається в липні, на стабіку в Лимані з однією з бригад. Звісно, що там, окрім інших, працювали ПДМШ та Госпітальєри. І вже на узгодженні матеріалу нам наказували блюрити/прибирати логотипи: і ПДМШ, і Госпітальєрів. Це я до того, що може з КМС йдуть такі накази, може з ОСУВ.»

P.S. Віддаю належне Телеканал «Рада». Мені вже перетелефонували два кореспонденти та один редактор. Команду блюрити ПДМШ їм дали військові. Це непереконливе виправдання, бо військові не мають повноважень спотворювати правду та робити вигляд, що добровольців на фронті немає. На жаль, є. Бо досі, на десятий рік війни, ми – готові воювати без статусів і зарплат – потрібні на фронті. Чи можна обійтися наразі без нас? Так! Але ціна – неврятовані життя, каліцтва та хвороби.

Тому подяка журналістам за швидкий фідбек. А до військових, які віддали наказ блюрити ПДМШ, щира порада: замість викривлення реальності в телевізорі працюйте так, аби ПДМШ став справді непотрібним на фронті. І не коштом людських доль. А тому, що на фронті вистачатиме медиків, евакуаційного транспорту, сучасного медобладнання та ліків.

Геннадій Друзенко, правник, громадський активіст, співзасновник та керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова

Текст публікується з дозволу автора, оригінал публікації за посиланням.

ДОПОВНЕННЯ:

20 жовтня 2023 року редакція "Детектора медіа" отримала офіційну відповідь від телеканалу «Рада». Нижче публікуємо скрін листа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду