Питання когнітивної деокупації Криму — на часі

Питання когнітивної деокупації Криму — на часі

8 Жовтня 2023
894
8 Жовтня 2023
20:22

Питання когнітивної деокупації Криму — на часі

Таміла Ташева
постійна представниця президента України в АР Крим
894
В рамках благодійної події «Хоробрі міста» розповіла про те, що ми закладаємо в поняття «когнітивна деокупація» чи «когнітивне розмінування» та про практичні кроки для того, щоб повернути ментально наших людей в культурний та інформаційний простори України.
Питання когнітивної деокупації Криму — на часі
Питання когнітивної деокупації Криму — на часі

Питання когнітивної деокупації, політики пам’яті, подолання наслідків колонізації Росією та відновлення прав корінних народів — ті теми, які вже зараз турбують наше суспільство і які потребують значної уваги та втілення практичних рішень.  

Одну з них обговорювали сьогодні в рамках благодійної події Хоробрі міста, організатором якої була команда Ukrainer.

Змогла поділитись своїми думками та розповісти про напрацювання Представництва, взявши участь в панельній дискусії про когнітивну деокупацію.

Зазначила не тільки про те, що ми закладаємо в поняття «когнітивна деокупація» чи «когнітивне розмінування», а й про практичні кроки, які втілюються вже сьогодні для того, щоб повернути ментально наших людей в культурний та інформаційний простори України та подолати наслідки пропагандистської політики Росії на окупованих територіях.

Зокрема, розповіла про документ про першочергові кроки держави після деокупації Криму, Стратегію когнітивної деокупації, а також напрацювання Ради з питань когнітивної деокупації, яка була створена на базі Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим ще влітку цього року.

Вкотре наголосила, що неправда, що нас не чекають жителі Криму. Неправда, що там всі проросійські. Реальність зовсім інша, і в Криму ми зараз бачимо сотні людей, які виступають на підтримку України та ЗСУ. Це піднятий державний прапор, це українська пісня, наруга над рашистськими символами, татуювання на тілі з українськими державними символами, це небажання обслуговувати російських військових в ресторанах. Україну чекають. І це важливо розуміти тут, на материковій частині держави.

Дякую організаторам заходу за запрошення, а також увагу до таких чутливих та вкрай важливих тем, які вдалось обговорити сьогодні. Вірю, що вже зовсім скоро ми деокупуємо Крим, і по всьому півострову лунатимуть ті пісні, які ви сьогодні присвятили нашим хоробрим містам.

Таміла Ташева, постійна представниця президента України в АР Крим 

Текст публікується з дозволу авторки, оригінал публікації за посиланням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
894
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alex
202 дн. тому
Та ви хоча б Запорізьку тіа Херсонську область звільніть. Тільки язиком молоти....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду