detector.media
Таміла Ташева
08.10.2023 20:22
Питання когнітивної деокупації Криму — на часі
Питання когнітивної деокупації Криму — на часі
В рамках благодійної події «Хоробрі міста» розповіла про те, що ми закладаємо в поняття «когнітивна деокупація» чи «когнітивне розмінування» та про практичні кроки для того, щоб повернути ментально наших людей в культурний та інформаційний простори України.

Питання когнітивної деокупації, політики пам’яті, подолання наслідків колонізації Росією та відновлення прав корінних народів — ті теми, які вже зараз турбують наше суспільство і які потребують значної уваги та втілення практичних рішень.  

Одну з них обговорювали сьогодні в рамках благодійної події Хоробрі міста, організатором якої була команда Ukrainer.

Змогла поділитись своїми думками та розповісти про напрацювання Представництва, взявши участь в панельній дискусії про когнітивну деокупацію.

Зазначила не тільки про те, що ми закладаємо в поняття «когнітивна деокупація» чи «когнітивне розмінування», а й про практичні кроки, які втілюються вже сьогодні для того, щоб повернути ментально наших людей в культурний та інформаційний простори України та подолати наслідки пропагандистської політики Росії на окупованих територіях.

Зокрема, розповіла про документ про першочергові кроки держави після деокупації Криму, Стратегію когнітивної деокупації, а також напрацювання Ради з питань когнітивної деокупації, яка була створена на базі Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим ще влітку цього року.

Вкотре наголосила, що неправда, що нас не чекають жителі Криму. Неправда, що там всі проросійські. Реальність зовсім інша, і в Криму ми зараз бачимо сотні людей, які виступають на підтримку України та ЗСУ. Це піднятий державний прапор, це українська пісня, наруга над рашистськими символами, татуювання на тілі з українськими державними символами, це небажання обслуговувати російських військових в ресторанах. Україну чекають. І це важливо розуміти тут, на материковій частині держави.

Дякую організаторам заходу за запрошення, а також увагу до таких чутливих та вкрай важливих тем, які вдалось обговорити сьогодні. Вірю, що вже зовсім скоро ми деокупуємо Крим, і по всьому півострову лунатимуть ті пісні, які ви сьогодні присвятили нашим хоробрим містам.

Таміла Ташева, постійна представниця президента України в АР Крим 

Текст публікується з дозволу авторки, оригінал публікації за посиланням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY