Супутникові знімки: Окупанти відновили пошкоджену секцію Кримського мосту після атаки дронів

Супутникові знімки: Окупанти відновили пошкоджену секцію Кримського мосту після атаки дронів

6 Вересня 2023
1876
6 Вересня 2023
12:02

Супутникові знімки: Окупанти відновили пошкоджену секцію Кримського мосту після атаки дронів

1876
На знімку мосту за 5 вересня прогалину посеред мосту, яка була раніше, закрила нова секція.
Супутникові знімки: Окупанти відновили пошкоджену секцію Кримського мосту після атаки дронів
Супутникові знімки: Окупанти відновили пошкоджену секцію Кримського мосту після атаки дронів

Супутникові знімки сервісу Planet.com свідчать про те, що росіяни встановили новий прогін на Кримському мосту замість того, який було пошкоджено внаслідок української атаки надводними дронами 17 липня. Про це пише російська служба «Радіо Свобода».  

Журналісти порівняли знімки мосту за 3 та 5 вересня. Якщо на першому фото видно прогалину посеред мосту, то вже на другому її закрила нова секція.

Наприкінці серпня супутникові знімки зафіксували в Чорному морі на південь від Кримського мосту загородження у вигляді частково затоплених барж, встановлені російськими окупантами, які мають стати «барикадами» проти українських морських дронів.

Нагадаємо, останню атаку на незаконний Керченський міст, який з'єднує окупований Крим із територією РФ, здійснили о третій годині ночі 17 липня. Російські ЗМІ писали, що внаслідок атаки двох дронів провалився один із прогонів мосту. Компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки пошкодженого Кримського мосту.

Автомобільний рух мостом було закрито. Також припинила функціонувати поромна переправа між Керчю та Росією. Потік машин направили в об'їзд окупованою материковою територією України. Окупанти заявили, що збираються запустити двосторонній рух однією стороною Кримського мосту 15 вересня, а другою стороною — в листопаді. Вони визнали, що одна прогонова будова автодорожної частини мосту зруйнована повністю і відновленню не підлягає.

Згодом Служба безпеки України продемонструвала морські надводні дрони українського виробництва, які здійснили низку операцій у Чорному морі, зокрема атакували в липні незаконний Кримський міст. СБУ також надала телекомпанії CNN ексклюзивні кадри удару морськими безпілотниками по Керченському мосту в липні.

Попередня атака на Кримський міст відбулася 8 жовтня 2022 року. На мосту пролунали вибухи, сталася пожежа, частина конструкції обвалилася. Вогонь на Кримському мосту зафіксували супутники компанії Maxar Technologies і Planet Labs. На знімках видно, як горить залізничне полотно. Дві секції мосту обвалилися. Ці події викликали бурхливу реакцію в соцмережах.

Керченський міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожний міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничну — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного, для постачання на анексований Кримський півострів ресурсів військового призначення.

Проєкт BBC Verify, який відстежує повідомлення про удари дронів у російських ЗМІ, підрахував, що з початку року безпілотники — як літальні, так і морські — атакували територію Росії та тимчасово окупованого Криму понад 190 разів.

Фото: Planet.com / «Радио Свобода» / скриншот  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1876
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду