Оприлюднили супутникові знімки руйнувань Кримського мосту

Оприлюднили супутникові знімки руйнувань Кримського мосту

18 Липня 2023
3416
18 Липня 2023
10:18

Оприлюднили супутникові знімки руйнувань Кримського мосту

3416
Окупанти заявили, що одна прогонова будова автодорожньої частини мосту в напрямку з Криму до РФ зруйнована повністю і відновленню не підлягає.
Оприлюднили супутникові знімки руйнувань Кримського мосту
Оприлюднили супутникові знімки руйнувань Кримського мосту

Компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки пошкодженого Кримського мосту.

Як повідомляють «Крим.Реалії», на знімках видно, що цього разу постраждала північна частина мосту з боку Росії. 

Під час попереднього вибуху була пошкоджена частина, що розташована ближче до окупованого Криму.

Атаку на незаконний Керченський міст, який з'єднує окупований Крим із територією РФ, було здійснено о третій годині ночі з неділі на понеділок 17 липня.

Російські ЗМІ писали, що внаслідок атаки двох дронів провалився один із прольотів мосту. Автомобільний рух мостом закрито. Також припинила функціонувати поромна переправа між Керчю та Росією. Потік машин направили в об'їзд окупованою материковою Україною.

Окупанти заявили, що збираються запустити двосторонній рух однією стороною Кримського мосту 15 вересня, а другою стороною — в листопаді. Вони визнали, що одна прогонова будова автодорожньої частини мосту зруйнована повністю і відновленню не підлягає.

Кримський міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничну — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного, для постачання на анексований Кримський півострів ресурсів військового призначення.

8 жовтня 2022 року на Кримському мосту пролунали вибухи, сталася пожежа, частина конструкції обвалилася. Вогонь на Кримському мосту зафіксували супутникові компанії Maxar Technologies і Planet Labs. На знімках видно, як горить залізничне полотно. Дві секції мосту обвалилися. Ці події викликали бурхливу реакцію в соцмережах.

Головне фото: «УП»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3416
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду