У Ризі пройдуть Дні українського кіно за участю Ахтема Сеітаблаєва

У Ризі пройдуть Дні українського кіно за участю Ахтема Сеітаблаєва

30 Серпня 2023
624
30 Серпня 2023
16:40

У Ризі пройдуть Дні українського кіно за участю Ахтема Сеітаблаєва

624
Глядачам покажуть воєнну драму «Мирний-21», фантасмагоричну стрічку «Співачка Жозефіна та Мишачий народ» за мотивами творів Франца Кафки та дві документалки про війну в Україні.
У Ризі пройдуть Дні українського кіно за участю Ахтема Сеітаблаєва
У Ризі пройдуть Дні українського кіно за участю Ахтема Сеітаблаєва

У Ризі 2–3 вересня відбудуться Дні українського кіно, на яких покажуть два художні і два документальні українські фільми. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Посольство України в Латвії.

Фестиваль пройде в історичному ризькому кінотеатрі Splendid Palace. У заході візьмуть участь актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, режисер Сергій Маслобойщиков та акторка Алла Сергійко.

Офіційне відкриття фестивалю українського кіно почнеться о 16:00. Після того покажуть документальний фільм «Культура проти війни. Ахтем Сеітаблаєв» (2023) і військову драму «Мирний-21» (2023), зняту Сеітаблаєвим. Після закінчення перегляду пройде творча зустріч з режисером.

Наступного дня, 3 вересня, продемонструють документальну стрічку «Втрачений дім» (2022), зняту у звільнених містах України, та нещодавно реставровану українсько-німецьку стрічку «Співачка Жозефіна та Мишачий народ» (1994) режисера Сергія Маслобойщикова за творами Франца Кафки. Після перегляду відбудеться творча зустріч із режисером фільму та виконавицею головної ролі Аллою Сергійко.

Крім того, паралельно в холі кінотеатру 2 вересня пройде фотовиставка в рамках проєкту «Культура vs війна», яка покаже реалії російської агресії проти України. На ній представлять роботи українських кінооператорів та фотохудожників Сергія Михальчука, Юрія Грузінова, В’ячеслава Пілунського, подружжя Влади та Костянтина Ліберових, Дмитра Саніна та інших.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
624
Читайте також
29.08.2023 13:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
1 173
27.08.2023 10:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
18 078
24.08.2023 11:23
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду