У Раді створили комісію для взаємодії з корінними народами Росії та розпаду РФ

У Раді створили комісію для взаємодії з корінними народами Росії та розпаду РФ

24 Серпня 2023
1384
24 Серпня 2023
16:56

У Раді створили комісію для взаємодії з корінними народами Росії та розпаду РФ

1384
Комісія працюватиме в двох напрямках — встановлюватиме зв’язки з народами Росії та доноситиме меседжі про розпад РФ до західних партнерів. Очолить її нардеп Юрчишин.
У Раді створили комісію для взаємодії з корінними народами Росії та розпаду РФ
У Раді створили комісію для взаємодії з корінними народами Росії та розпаду РФ

У Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію для розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації. Про ухвалення відповідної постанови повідомив нардеп Ярослав Юрчишин.

Згідно з постановою, до основних завдань ТСК входять:

  • підготовка висновків і пропозиції щодо основних засад державної політики України щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації
  • підготовка та внесення на розгляд парламенту та профільних комітетів законопроєктів і інших актів державної політики із взаємодії з такими народами
  • налагодження зв’язків з парламентами, урядами та іншими органами й організаціями інших держав для обміну досвідом
  • підготовка звернень до Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, урядів і парламентів держав світу з питань діяльності ТСК

Комісія складатиметься з 11 народних депутатів. Її очолив депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин, заступницею голови стала представниця «Слуги народу» Марія Мезенцева.

Юрчишин пояснив, що комісія працюватиме в двох напрямках. По-перше, вона встановлюватиме зв’язки з «нескореними представниками тих національностей, чия земля під російським гнітом». Юрчишин назвав метою ТСК «допомогти цим народам вийти з-під російської окупації».

Другий напрямок роботи, за його словами — міжнародний. Комісія порушуватиме питання розпаду Росії та доноситиме ці меседжі до наших західних партнерів. «Маємо змінити їхні погляди і довести: світ стане безпечнішим, коли з його мапи зникне великий терорист. Цивілізованому світу потрібно не боятися, а прагнути тотального розпаду РФ», — заявив Юрчишин.

«Україна — форпост свободи. Битися з росіянам за волю — наш єдиний шлях та наша місія водночас. Це дуже символічно, що в День відновлення нашої Незалежності ми робимо крок до того, аби інші народи також здобули свою незалежність від росії. Волю народам — волю людині», — прокоментував нардеп.

Читайте також:

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду