detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
24.08.2023 16:56
У Раді створили комісію для взаємодії з корінними народами Росії та розпаду РФ
У Раді створили комісію для взаємодії з корінними народами Росії та розпаду РФ
Комісія працюватиме в двох напрямках — встановлюватиме зв’язки з народами Росії та доноситиме меседжі про розпад РФ до західних партнерів. Очолить її нардеп Юрчишин.

У Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію для розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації. Про ухвалення відповідної постанови повідомив нардеп Ярослав Юрчишин.

Згідно з постановою, до основних завдань ТСК входять:

Комісія складатиметься з 11 народних депутатів. Її очолив депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин, заступницею голови стала представниця «Слуги народу» Марія Мезенцева.

Юрчишин пояснив, що комісія працюватиме в двох напрямках. По-перше, вона встановлюватиме зв’язки з «нескореними представниками тих національностей, чия земля під російським гнітом». Юрчишин назвав метою ТСК «допомогти цим народам вийти з-під російської окупації».

Другий напрямок роботи, за його словами — міжнародний. Комісія порушуватиме питання розпаду Росії та доноситиме ці меседжі до наших західних партнерів. «Маємо змінити їхні погляди і довести: світ стане безпечнішим, коли з його мапи зникне великий терорист. Цивілізованому світу потрібно не боятися, а прагнути тотального розпаду РФ», — заявив Юрчишин.

«Україна — форпост свободи. Битися з росіянам за волю — наш єдиний шлях та наша місія водночас. Це дуже символічно, що в День відновлення нашої Незалежності ми робимо крок до того, аби інші народи також здобули свою незалежність від росії. Волю народам — волю людині», — прокоментував нардеп.

Читайте також:

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY