МКІП планує провести технічний аудит Національного музею Голодомору

МКІП планує провести технічний аудит Національного музею Голодомору

14 Серпня 2023
1349
14 Серпня 2023
21:00

МКІП планує провести технічний аудит Національного музею Голодомору

1349
За словами тимчасового виконувача обов'язків міністра Ростислава Карандєєва, необхідно законсервувати певні роботи у будівництві, щось довести до завершення та ввійти в осінньо-зимовий період.
МКІП планує провести технічний аудит Національного музею Голодомору
МКІП планує провести технічний аудит Національного музею Голодомору

Міністерство культури та інформаційної політики проведе технічний аудит Національного музею Голодомору-геноциду.

Про це під час спілкування з журналістами повідомив тимчасовий виконувач обов'язків міністра Ростислав Карандєєв, передає «Укрінформ».

«Ми зараз хотіли би провести технічний аудит ситуації. Керівництво музею і генеральні підрядники тих робіт, які там здійснюються, отримали завдання передивитися, що конче необхідно було б зараз там зробити. Бо ми не маємо втратити ті кошти, які були вкладені, і ті результати робіт, які були проведені.

А саме: проаналізувати, чи були повністю проведені роботи з водовідведення, що дуже важливо перед осінньо-зимовим періодом, передивитися, чи проведені всі роботи з герметизації», — сказав Карандєєв.

Він зазначив, що необхідно законсервувати певні роботи у будівництві, щось довести до завершення та ввійти в осінньо-зимовий період. 

«А далі там вже починати думати, що ми можемо зробити, а що ні. Кошти чималі, і сума, яка була передбачена в бюджеті, сприймається неоднозначно. І тут право за людьми, за тими, хто небайдужий до цієї ситуації. Вони мають сказати своє слово. Якщо громада, якщо суспільство каже почекати, то до цього треба прислуховуватися», — додав тимчасовий виконувач обов'язків міністра.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада ухвалила рішення про виділення 573 млн 883,3 тисячі гривень для добудови Національного музею Голодомору-геноциду. 

Утім, вже 28 липня Президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон щодо виділення цих коштів.

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1349
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду