detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
14.08.2023 21:00
МКІП планує провести технічний аудит Національного музею Голодомору
МКІП планує провести технічний аудит Національного музею Голодомору
За словами тимчасового виконувача обов'язків міністра Ростислава Карандєєва, необхідно законсервувати певні роботи у будівництві, щось довести до завершення та ввійти в осінньо-зимовий період.

Міністерство культури та інформаційної політики проведе технічний аудит Національного музею Голодомору-геноциду.

Про це під час спілкування з журналістами повідомив тимчасовий виконувач обов'язків міністра Ростислав Карандєєв, передає «Укрінформ».

«Ми зараз хотіли би провести технічний аудит ситуації. Керівництво музею і генеральні підрядники тих робіт, які там здійснюються, отримали завдання передивитися, що конче необхідно було б зараз там зробити. Бо ми не маємо втратити ті кошти, які були вкладені, і ті результати робіт, які були проведені.

А саме: проаналізувати, чи були повністю проведені роботи з водовідведення, що дуже важливо перед осінньо-зимовим періодом, передивитися, чи проведені всі роботи з герметизації», — сказав Карандєєв.

Він зазначив, що необхідно законсервувати певні роботи у будівництві, щось довести до завершення та ввійти в осінньо-зимовий період. 

«А далі там вже починати думати, що ми можемо зробити, а що ні. Кошти чималі, і сума, яка була передбачена в бюджеті, сприймається неоднозначно. І тут право за людьми, за тими, хто небайдужий до цієї ситуації. Вони мають сказати своє слово. Якщо громада, якщо суспільство каже почекати, то до цього треба прислуховуватися», — додав тимчасовий виконувач обов'язків міністра.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада ухвалила рішення про виділення 573 млн 883,3 тисячі гривень для добудови Національного музею Голодомору-геноциду. 

Утім, вже 28 липня Президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон щодо виділення цих коштів.

Фото: МКІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY