В Міноборони відреагували на хейт росЗМІ з приводу трансгендерності нової спікерки ЗСУ

В Міноборони відреагували на хейт росЗМІ з приводу трансгендерності нової спікерки ЗСУ

3 Серпня 2023
5210
3 Серпня 2023
15:32

В Міноборони відреагували на хейт росЗМІ з приводу трансгендерності нової спікерки ЗСУ

5210
Сара Ештон інформує англомовну аудиторію про війну в Україні та розвінчує російські фейки.
В Міноборони відреагували на хейт росЗМІ з приводу трансгендерності нової спікерки ЗСУ
В Міноборони відреагували на хейт росЗМІ з приводу трансгендерності нової спікерки ЗСУ

Американка, військовослужбовиця ТрО ЗСУ Сара Ештон, яка розповідає англомовній аудиторії про війну РФ проти України, зазнала хейту з боку росіян через її трансгендерність.

Російські пропагандистські ЗМІ ледь не захлинулися слиною з приводу того, що офіційним спікером ЗСУ стала трансгендерна жінка зі США Сара Ештон-Сірілло. 3 серпня про її призначення написали кілька російських пропагандистських телеграм-каналів, які акцентували увагу саме на тому, що вона трансгендерна жінка. Зокрема, писали про це РИА Новости, Крыминформ, а також підсанкційне українське медіа «Страна».

На це відреагувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. «Коли хейт корисний. Сара Ештон — американка, яка з березня 2022 захищає Україну. Вона служить у ТрО ЗСУ молодшим сержантом та є бойовим медиком. Має поранення. Та найголовніше, що Сара інформує англомовну аудиторію — обʼєктивно висвітлює події російсько-української війни, розвінчує російські фейки та пропаганду. У Сари велика американська аудиторія. З 25 червня по 23 липня охоплення аудиторії Сари лише у твіттері склало 28,3 млн користувачів. Тож, чому так збудились хейтом ворожі соцмережі, зрозуміло. Втім, це лише збільшило аудиторію Сари», — написала Маляр у телеграмі.

Сара Ештон-Сірілло — громадянка США, яка з березня 2022 захищає Україну, служить у ТрО ЗСУ молодшим сержантом та є бойовим медиком. Про її призначення ще у червні повідомляв голова пресцентру Сил оборони Олексій Дмитрашківський. «Мета даного проєкту — доносити до громадян США та Європи правдиву оперативну інформацію про події в Україні, про хід бойових дій. Аби російським пропагандистам не дати жодного шансу спотворювати інформацію», — написав тоді він.

Сара Ештон-Сірілло приїхала в Україну 4 березня 2022 року, на початку російського вторгнення, щоб висвітлювати питання біженців. Вона згодом оселилася в Харкові, винайнявши квартиру на Північній Салтівці, одній з найбільш бомбардованих частин міста. Певний час була офіційною представницею мера селища Золочева на Харківщині.

З Харкова Ештон-Сірілло робила репортажі для LGBTQ Nation про вплив війни на ЛГБТК, в тому числі брала інтерв'ю у геїв, які воюють за Україну, та документувала російські воєнні злочини проти ЛГБТК-людей. Вона виступала на українській службі BBC, щоб обговорити використання російською армією кастрації для тероризування населення України. Ештон-Сірілло також повідомляє про війну у твітері та в книзі під назвою «Транс на фронті», опублікованій на Substack.

Вона є також дописувачкою видання Resolute Square та неодноразово включалася для CBS News та інших західних медіа з передової в Україні.

Сара Ештон-Сірілло — трансгендерна жінка. За даними журналу Xtra Magazine, вона є єдиною трансгендерною журналісткою, яка висвітлює вторгнення.

У лютому 2023-го «Детектор медіа» повідомляв, що Сара Ештон-Сірілло отримала поранення на передовій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду