detector.media
03.08.2023 15:32
В Міноборони відреагували на хейт росЗМІ з приводу трансгендерності нової спікерки ЗСУ
В Міноборони відреагували на хейт росЗМІ з приводу трансгендерності нової спікерки ЗСУ
Сара Ештон інформує англомовну аудиторію про війну в Україні та розвінчує російські фейки.

Американка, військовослужбовиця ТрО ЗСУ Сара Ештон, яка розповідає англомовній аудиторії про війну РФ проти України, зазнала хейту з боку росіян через її трансгендерність.

Російські пропагандистські ЗМІ ледь не захлинулися слиною з приводу того, що офіційним спікером ЗСУ стала трансгендерна жінка зі США Сара Ештон-Сірілло. 3 серпня про її призначення написали кілька російських пропагандистських телеграм-каналів, які акцентували увагу саме на тому, що вона трансгендерна жінка. Зокрема, писали про це РИА Новости, Крыминформ, а також підсанкційне українське медіа «Страна».

На це відреагувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. «Коли хейт корисний. Сара Ештон — американка, яка з березня 2022 захищає Україну. Вона служить у ТрО ЗСУ молодшим сержантом та є бойовим медиком. Має поранення. Та найголовніше, що Сара інформує англомовну аудиторію — обʼєктивно висвітлює події російсько-української війни, розвінчує російські фейки та пропаганду. У Сари велика американська аудиторія. З 25 червня по 23 липня охоплення аудиторії Сари лише у твіттері склало 28,3 млн користувачів. Тож, чому так збудились хейтом ворожі соцмережі, зрозуміло. Втім, це лише збільшило аудиторію Сари», — написала Маляр у телеграмі.

Сара Ештон-Сірілло — громадянка США, яка з березня 2022 захищає Україну, служить у ТрО ЗСУ молодшим сержантом та є бойовим медиком. Про її призначення ще у червні повідомляв голова пресцентру Сил оборони Олексій Дмитрашківський. «Мета даного проєкту — доносити до громадян США та Європи правдиву оперативну інформацію про події в Україні, про хід бойових дій. Аби російським пропагандистам не дати жодного шансу спотворювати інформацію», — написав тоді він.

Сара Ештон-Сірілло приїхала в Україну 4 березня 2022 року, на початку російського вторгнення, щоб висвітлювати питання біженців. Вона згодом оселилася в Харкові, винайнявши квартиру на Північній Салтівці, одній з найбільш бомбардованих частин міста. Певний час була офіційною представницею мера селища Золочева на Харківщині.

З Харкова Ештон-Сірілло робила репортажі для LGBTQ Nation про вплив війни на ЛГБТК, в тому числі брала інтерв'ю у геїв, які воюють за Україну, та документувала російські воєнні злочини проти ЛГБТК-людей. Вона виступала на українській службі BBC, щоб обговорити використання російською армією кастрації для тероризування населення України. Ештон-Сірілло також повідомляє про війну у твітері та в книзі під назвою «Транс на фронті», опублікованій на Substack.

Вона є також дописувачкою видання Resolute Square та неодноразово включалася для CBS News та інших західних медіа з передової в Україні.

Сара Ештон-Сірілло — трансгендерна жінка. За даними журналу Xtra Magazine, вона є єдиною трансгендерною журналісткою, яка висвітлює вторгнення.

У лютому 2023-го «Детектор медіа» повідомляв, що Сара Ештон-Сірілло отримала поранення на передовій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY