Книги підсанкційного військового злочинця Павла Губарєва виявили на Amazon

Книги підсанкційного військового злочинця Павла Губарєва виявили на Amazon

13 Липня 2023
952
13 Липня 2023
11:13

Книги підсанкційного військового злочинця Павла Губарєва виявили на Amazon

952
Українські журналісти звернулись до компанії з проханням прибрати твори одного з ідеологів «русского міра» з продажу.
Книги підсанкційного військового злочинця Павла Губарєва виявили на Amazon
Книги підсанкційного військового злочинця Павла Губарєва виявили на Amazon

На основному, а також регіональних сайтах Amazon продаються книги авторства воєнного злочинця Павла Губарєва. Це виявили журналісти українського онлайн-медіа AIN.ua, яке пише про ІТ-бізнес, стартапи й технології.

Ідеться про книгу «Факел Новороссии» та її переклади на англійську та німецьку мови. Їх можна знайти на американському сайті Amazon, а також на його британській версії. «Цікаво, що на американському сайті багато відгуків з однією зіркою, в стилі "російська пропаганда", "тільки зіпсували папір" і таке інше», — зауважують у редакції AIN.ua.

Губарєв є одним із найвідоміших ватажків збройного формування «ДНР». Він допомагав Росії захоплювати українські території, був пов'язаний з Ігорем Стрєлковим та відповідав за вербування людей до збройних сил сепаратистів. Російські окупанти навіть призначили його на «посаду» так званого народного губернатора фейкової республіки.

До того ж, як повідомляв «Детектор медіа», Павло Губарєв разом із дружиною Катериною значиться в списку російських військових та колаборантів, які організовують викрадення українських журналістів, переслідують їх або схиляють до співпраці з окупаційною владою. Про це йдеться в журналістському розслідуванні «Слідства.Інфо».

Губарєв перебуває під санкціями уряду США та Британії за участь у російській військовій агресії проти України. Його ім'я також міститься в українському санкційному списку.

Користувачі мережі обурилися тому, що на Amazon з'явилася антиукраїнська та пропагандистська книга воєнного злочинця. Компанію закликали зупинити російську пропаганду і не дозволяти злочинцеві, який підтримує вбивства українців, на цьому заробляти.

Серед коментарів користувачів твітеру, наприклад, такі: «А можна на Amazon якось репортити на це?», «Російський терорист Павло Губарєв перебуває під санкціями уряду Британії з 2014 року, але він продає свої повні ненависті книги на Amazon. Привіт, AmazonUK, ви хочете прокоментувати?» , «Павло Губарєв, ідеолог “Новоросії” та одна з ключових фігур подій 2014 року, виступає за знищення мільйонів українців. Його книга посідає 21-е місце серед бестселерів Amazon в “Історії України”», «Як ви продаєте цю книгу? Ця людина перебуває під санкціями, ця людина не повинна заробляти гроші в Британії», «Чому ви дозволяєте терористу, вбивці та ідеологу “русского міра” поширювати пропаганду та наживатися на цьому?».

Редакція AIN.UA звернулась до пресофісу компанії Amazon, наголосивши, що Губарєв перебуває під санкціями, а також є воєнним злочинцем, та попросила прибрати його книги з продажу.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
952
Читайте також
04.02.2023 10:17
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду