Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після блокування

Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після блокування

11 Липня 2023
1481
11 Липня 2023
16:01

Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після блокування

1481
Згідно з поясненням європейського дата-центру, скаргу на українську медіагрупу через посередника подав російський сайт «Кинопоиск».
Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після блокування
Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після блокування

Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після того, як 7 липня європейський дата-центр заблокував їх через скаргу російської компанії Group-IB. Сьогодні регулятор пояснив, що сайт «Кинопоиск» через посередника звинуватив українську медіагрупу начебто в порушенні авторського права на один із серіалів. 

Про це написала у фейсбуці, а також підтвердила «Детектору медіа» керівниця «Dіgital Starlight Новини» Ольга Тищук.

«Причина блокування — "Кінопоіск" через посередника надіслав скаргу, що один із сайтів розмістив американський серіал (логіки не шукайте). По факту: скарга з невідомих причин була перенесена на український серіал, права на який у медіагрупи викуплені на роки. Проте європейський дата-центр в деталі не вдавався. Наразі скаргу відізвали, однак вибачень, як ви розумієте, ніхто не дочекається», — йдеться в дописі.

Як зазначила керівниця «Dіgital Starlight Новини» в коментарі «ДМ», у європейському дата-центрі вважають, що блокування відбулося згідно з їхніми правилами.

«Проте вони не дочекались відповіді наших юристів, які готові були надати всі документи, що ми не є порушниками авторського права.

Наразі я бачу це як пряме переслідування нас як великого і впливового медіа, яке працює з контрпропагандою», — сказала Ольга Тищук.

Зокрема, сьогодні зранку сайт «Вікна» зазнав чергових DDoS-атак, однак IT-команда оперативно усунула загрозу.

Тищук додала, що у Starlight Media наразі обговорюють майбутні безпекові заходи.

Нагадаємо, ввечері 7 липня європейський дата-центр заблокував сайти медіагрупи Starlight Media через скаргу російської компанії Group-IB.

Уночі команда медіагрупи спільно з IT-фахівцями перенесла частину даних новинних сайтів. Водночас, як повідомила керівниця «Dіgital Starlight Новини» Ольга Тищук у коментарі «Детектору медіа», сайти телеканалів ICTV, СТБ, Новий та інших залишилися заблокованими. Отримати пояснення від дата-центру медіагрупа очікувала лише в понеділок, 10 липня. 

Як розповіла Тищук, з початку повномасштабного вторгнення Росії ресурси групи зазнавали різноманітних кібератак, однак продовжували працювати в звичному режимі. Натомість зараз росіяни використовують псевдолегальні підстави для блокування сайтів. 

Фото: Starlight Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1481
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду