detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
11.07.2023 16:01
Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після блокування
Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після блокування
Згідно з поясненням європейського дата-центру, скаргу на українську медіагрупу через посередника подав російський сайт «Кинопоиск».

Starlight Media відновила роботу всіх сайтів після того, як 7 липня європейський дата-центр заблокував їх через скаргу російської компанії Group-IB. Сьогодні регулятор пояснив, що сайт «Кинопоиск» через посередника звинуватив українську медіагрупу начебто в порушенні авторського права на один із серіалів. 

Про це написала у фейсбуці, а також підтвердила «Детектору медіа» керівниця «Dіgital Starlight Новини» Ольга Тищук.

«Причина блокування — "Кінопоіск" через посередника надіслав скаргу, що один із сайтів розмістив американський серіал (логіки не шукайте). По факту: скарга з невідомих причин була перенесена на український серіал, права на який у медіагрупи викуплені на роки. Проте європейський дата-центр в деталі не вдавався. Наразі скаргу відізвали, однак вибачень, як ви розумієте, ніхто не дочекається», — йдеться в дописі.

Як зазначила керівниця «Dіgital Starlight Новини» в коментарі «ДМ», у європейському дата-центрі вважають, що блокування відбулося згідно з їхніми правилами.

«Проте вони не дочекались відповіді наших юристів, які готові були надати всі документи, що ми не є порушниками авторського права.

Наразі я бачу це як пряме переслідування нас як великого і впливового медіа, яке працює з контрпропагандою», — сказала Ольга Тищук.

Зокрема, сьогодні зранку сайт «Вікна» зазнав чергових DDoS-атак, однак IT-команда оперативно усунула загрозу.

Тищук додала, що у Starlight Media наразі обговорюють майбутні безпекові заходи.

Нагадаємо, ввечері 7 липня європейський дата-центр заблокував сайти медіагрупи Starlight Media через скаргу російської компанії Group-IB.

Уночі команда медіагрупи спільно з IT-фахівцями перенесла частину даних новинних сайтів. Водночас, як повідомила керівниця «Dіgital Starlight Новини» Ольга Тищук у коментарі «Детектору медіа», сайти телеканалів ICTV, СТБ, Новий та інших залишилися заблокованими. Отримати пояснення від дата-центру медіагрупа очікувала лише в понеділок, 10 липня. 

Як розповіла Тищук, з початку повномасштабного вторгнення Росії ресурси групи зазнавали різноманітних кібератак, однак продовжували працювати в звичному режимі. Натомість зараз росіяни використовують псевдолегальні підстави для блокування сайтів. 

Фото: Starlight Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY