The Economist склав рейтинг «корисних ідіотів Путіна». На верхівці — Угорщина та Австрія

The Economist склав рейтинг «корисних ідіотів Путіна». На верхівці — Угорщина та Австрія

5 Липня 2023
2144

The Economist склав рейтинг «корисних ідіотів Путіна». На верхівці — Угорщина та Австрія

2144
До списку також увійшли Греція, Кіпр, Сербія, Туреччина та Швейцарія.
The Economist склав рейтинг «корисних ідіотів Путіна». На верхівці — Угорщина та Австрія
The Economist склав рейтинг «корисних ідіотів Путіна». На верхівці — Угорщина та Австрія

Британський журнал The Economist  склав рейтинг європейських країн, які наразі є найбільшими пособниками російської влади, передає «Укрінформ» із посиланням на статтю «Корисні ідіоти Володимира Путіна».

Список путінських прибічників очолюють Угорщина та Австрія.

«У політиці крайні праві та крайні ліві партії багато в чому не погоджуються, але щодо України ці крайні часто сходяться у вимогах негайного "миру", який фактично винагородив би російську агресію землею», — зазначається в публікації.  

Автори статті вказують на те, що інтелектуали у ЗМІ та в академічних колах, як і раніше, «із задоволенням ігнорують докази імперських намірів Росії та її сповзання в криміналітет, натомість нарікаючи на втягування Європи в те, що вони вважають проксі-війною між Америкою та Росією».

Видання підкреслює, що серед тих, хто допомагає Путіну, — кілька європейських урядів. Щодо кожної країни автори рейтингу наводять аргументи, якими вони керувалися, складаючи список явних або опосередкованих «союзників» кремлівського режиму.

Як «найбільш очевидного» прибічника путінської Росії називають угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана:  цей «популіст неодноразово критикував підтримку України з боку Заходу і продовжує імпорт російського газу до Угорщини. Його уряд також відмовляється дозволяти транзит зброї, наданої Україні країнами-членами НАТО та ЄС».

«Сусідня Австрія, більш спокійно, але не менш вигідно, також значною мірою відсторонилася від боротьби, посилаючись на те, що вона не є членом НАТО, та на свою самопроголошену роль моста між Сходом і Заходом, пропонуючи незначну допомогу Україні, навіть попри те, що її торгівля з Росією різко зросла», — йдеться у статті.

Третю позицію у списку «корисних ідіотів Путіна» посіла Греція. The Economist  зазначає, що ця країна дотримується санкцій ЄС, «але ухиляється від подальшого посилення санкцій на постачання російської нафти, можливо, тому, що грецькі фірми отримують значні прибутки від торгівлі з Росією».

Журналісти вказують, що Кіпр завдяки «сильному американському тиску» лише нещодавно закрив близько 4 тисяч банківських рахунків, що належали росіянам.

Що ж стосується країн, які не є членами Євросоюзу, то такі як Туреччина та Сербія  «навіть не намагаються приховувати прибуткові "чорні" послуги, які вони надають Росії».

Ще одна країна з рейтингу — Швейцарія — посилаючись на свій нейтралітет, «заблокувала постачання зброї в Україну, в тому числі 96 законсервованих танків "Леопард", які стоять в Італії та належать приватній швейцарській фірмі».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2144
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду